Τα εννέα Κακουργήματα και η Δράση της Greek Mafia

Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν για τις δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου, Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, καθώς και για απόπειρες δολοφονίας δύο συγγενών του Σκαφτούρου και ενός αλλοδαπού στην Κατερίνη, βρίσκονται αντιμέτωποι με εννέα βαριές κατηγορίες κακουργημάτων που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ επιπλέον έχουν στο βιογραφικό τους επτά πλημμελήματα.

Ένας τρίτος άνδρας, επίσης συλληφθείς, αντιμετωπίζει κατηγορίες για λαθρεμπορία και παράνομη κατοχή όπλων.

Οι συλληφθέντες θα παρουσιαστούν ενώπιον της δικαιοσύνης την Δευτέρα, και παράλληλα ταυτοποιούνται ακόμη πέντε άτομα στο πλαίσιο της έρευνας.

Μέσα από συνομιλίες που καταγράφηκαν από τις Αρχές, αποκαλύπτεται ο κυνισμός με τον οποίο τα μέλη της Greek Mafia αντιμετώπιζαν τα θύματά τους. Ένας 21χρονος από την Θεσσαλονίκη φαίνεται να επαίρεται για τις πράξεις του, αναφέροντας ότι πυροβολεί και σκοτώνει ανθρώπους.

Οι δυο αλλοδαποί, ηλικίας 39 και 21 ετών, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για μια σειρά από εγκλήματα, από δολοφονίες και εμπρησμούς μέχρι ληστείες και κατοχή εκρηκτικών. Φέρεται ότι οι επιθέσεις τους ήταν κινητοποιημένες από τη διαμάχη για τον έλεγχο της λαθραίας αγοράς τσιγάρων, όπου η ρωσόφωνη μαφία φαίνεται να κρατά τον πρώτο λόγο.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Με βαριές κατηγορίες στον εισαγγελέα οι τρεις για την υπόθεση Greek Mafia – Γρίφος για τον τρίτο συλληφθέντα

Η Αστυνομία ερευνά τώρα την σχέση τουλάχιστον ακόμη 10 ατόμων, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί, με την υπόθεση, ενώ οι τρεις συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εννέα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα.

Οι κατηγορίες κατά των δύο αλλοδαπών περιλαμβάνουν εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία, ληστεία, διακεκριμένη οπλοφορία, και πολλά άλλα εγκλήματα, ενώ ο τρίτος συλληφθείς αντιμετωπίζει κατηγορίες για λαθρεμπορία και παράνομη οπλοκατοχή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ