Στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία: Απορρίψεις και ανάγκες αντιμέτωπες με ευρωπαϊκές και διεθνείς προκλήσεις

Την Πέμπτη, η Ουκρανία δέχθηκε απόρριψη από τη γερμανική Bundestag σχετικά με την αίτηση για παράδοση πυραύλων Taurus, μια απόφαση που καταδεικνύει τη διστακτικότητα του Βερολίνου να εμπλακεί περαιτέρω στη σύγκρουση. Η Γερμανία εξέφρασε ανησυχία για το ενδεχόμενο η Ουκρανία να χρησιμοποιήσει τους πυραύλους για επιθέσεις εντός της Ρωσίας, ενδεχόμενο που θα οδηγούσε σε επέκταση της σύρραξης.

Παρά την απόρριψη αυτή, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε τη δέσμευση της Γερμανίας να παρέχει 7 δισ. ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία φέτος, με τη χώρα να έχει ήδη λάβει βοήθεια που περιλαμβάνει πυρομαχικά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ράστεμ Ουμέροφ τόνισε την επιτακτική ανάγκη της Ουκρανίας για πυρομαχικά, αναφέροντας την ανωτερότητα της Ρωσίας στις καθημερινές επιθέσεις πυροβολικού.

Η Ουκρανία αντιμετωπίζει ελλείψεις, καθώς ο στρατός της αναγκάζεται να επανασχεδιάσει τη στρατηγική του λόγω των ελλείψεων σε βλήματα πυροβολικού. Παράλληλα, η στρατιωτική βοήθεια από δυτικούς συμμάχους φαίνεται να επιβραδύνεται. Το πακέτο βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάγωσε μετά από βέτο του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, ενώ το αμερικανικό πακέτο βοήθειας παραμένει αβέβαιο λόγω διαφωνιών στο Κογκρέσο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ