Χείμαρρος ο Νίκος Παππάς για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα και τη μάχη της ηγεσίας

«Χάσαμε σχεδόν τη μισή μας εκλογική δύναμη και αυτή η απώλεια αφορά κομμάτια του εκλογικού σώματα, τα οποία μπορούμε μεταξύ μας να τα λέμε μετριοπαθή, κεντρώα, κεντροαριστερά, τα οποία για δέκα χρόνια ήταν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Νίκος Παππάς ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος στις αρχές Σεπτεμβρίου και πρόσθεσε: «Το μείζον ζήτημα είναι πώς προσεγγίζεις αυτόν τον κόσμο ξανά».

Αναφορικά με τη διαδικασία μέχρι τις εκλογές ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ζήτησε εκ νέου τη διεξαγωγή δύο debate. «Τελειώνουν οι μέρες, σε λίγο ο κόσμος θα είναι στις διακοπές του. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τις μέρες μέχρι τις αρχές του Αυγούστου – είδα ότι υπάρχει θετική πρόθεση και από τους συνυποψηφίους – να κάνουμε μία ανοιχτή συζήτηση διότι αν αυτή η διαδικασία δεν γίνει ένα ανοιχτό πολιτικό γεγονός και καταλήξουμε να αφορά μια εσωτερική μας συζήτηση θα έχουμε αποτύχει. Ελπίζω και εύχομαι η καταστροφή (σ.σ.: πυρκαγιές) να οριοθετηθεί σήμερα – αύριο, οπότε να κάνουμε μία πρώτη συζήτηση μέσα στην επόμενη βδομάδα και μία ακόμα – στα ασφυκτικά περιθώρια, που εκ των πραγμάτων, αποφασίστηκαν – να γίνει και αμέσως μετά τις διακοπές», είπε χαρακτηριστικά.

«Μόνο το 10% των χρεωμένων επιχειρήσεων μπορούν να μπουν στις ρυθμίσεις»

«Είχα μία συνάντηση με τον κ. Χατζηθεοδοσίου (σ.σ.: πρόεδρο ΕΕΑ) και μου παρουσίασε κάποιους αριθμούς οι οποίοι είναι σοκαριστικοί. Μόνο το 10% των χρεωμένων επιχειρήσεων μπορούν να μπουν στις ρυθμίσεις, μόνο το 4% έχει πρόσβαση στο Ταμείο Ανάκαμψης, μόνο το 6% στο ΕΣΠΑ. Αυτό το πράγμα δεν πρέπει να τελειώσει; Και μαθαίνουμε, κιόλας, ότι η κυβέρνηση θέλει να πάει σε τρίτη αναβολή στις εκλογές των επιμελητηρίων. Μήπως έρχεται και δένει και κουμπώνει αυτό με το σχέδιο Πισσαρίδη, που γράφει ότι η μικρή και μεσαία επιχείρηση είναι το βαρίδι της ελληνικής οικονομίας; Μόνο συγχωνεύσεις επιχειρήσεων; Εδώ πάει να ελέγξει τον επιμελητηριακό θεσμό», είπε στη συνέχεια ο Νίκος Παππάς και συμπλήρωσε: «Θα φέρουμε αμέσως στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου το ζήτημα της χρηματοδότησης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Θέλουμε να ανταποκριθεί η κυβερνητική πλειοψηφία, να γίνει μία ανοιχτή συζήτηση, να ληφθούν πρωτοβουλίες και βεβαίως να φύγει από το τραπέζι οποιαδήποτε σκέψη νέας αναβολής των εκλογών στα επιμελητήρια, η οποία αν επισυμβεί θα έχουμε τις ίδιες διοικήσεις για επτά χρόνια».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...