Χαμός με Λιάνα Κανέλλη στον Χατζηνικολάου για τον Τζήμερο!

Την προσφυγή του Θάνου Τζήμερου στον Άρειο Πάγο κατά του ΚΚΕ, την οποία συνυπέγραψε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ζητώντας να αποκλειστεί το κομμουνιστικό κόμμα από τις εθνικές εκλογές, κλήθηκε να σχολιάσει η Λιάνα Κανέλλη σε ραδιοφωνική συνέντευξή της. Τα στέλεχος του ΚΚΕ ερωτήθηκε σχετικά από τον Νίκο Χατζηνικολάου στην εκπομπή του, στον Real fm, και εκείνη χαρακτήρισε τον Τζήμερο «αστοτραμπουκαειδώς απεχθή», ενώ απέδωσε τη συμπεριφορά του σε «συνοικιακό ναπολεοντισμό» καθώς «την έχει δει Ναπολέων» που (νομίζει) ότι «είναι σε θέση να διορθώσει την παγκόσμια ιστορία, το παγκόσμιο εργατικό κίνημα». Πρόσθεσε ότι «οι Φαηλοτζήμεροι είναι η δικαίωση του ΚΚΕ» που δεν ψήφισε την τροπολογία «η οποία χωράει τους Τζήμερους να την πέφτουν στο ΚΚΕ και να ζητάνε μετά από 105 χρόνια τα πολιτικά κολοκυθοβουλώματα να βγει το ΚΚΕ από τη μέση».


Είπε συγκεκριμένα: «Θα τον έλεγα γραφικό αν δεν είχε και τη δυνατότητα να επιπλέει. Αλλά η μάνα μου έλεγε ότι τα χρυσά πάνε στον πάτο, οι φελλοί και η άλλη λέξη, που ξέρουν όλοι, επιπλέουν. Είναι τόσο αστοτραμπουκαειδώς απεχθής, στον λόγο του, στον τρόπο του, στην πολιτική του συμπεριφορά, στη χυδαιότητά του. Έχει έναν συνοικιακό ναπολεοντισμό, την έχει δει Ναπολέων. Είναι σε θέση να διορθώσει την παγκόσμια ιστορία, το παγκόσμιο εργατικό κίνημα. Είναι άνθρωποι των οποίων το καλάμι δεν είναι ίσιο. Τυλίγει τη Γη 5-6 φορές. Σαν συρματόπλεγμα είναι. Το έχουν καβαλήσει, έχουν βγει έξω και λένε τα πάντα. Δεν φτάνω να τον πω Δελλαπατρίδη γιατί σήμερα με το googl όλοι μπορούν να ξεφύγουν από το να είναι Δελλαπατρίδηδες».

Στην παρατήρηση του Νίκου Χατζηνικολάου ότι η προσφυγή Τζήμερου «έχει ανοίξει μια συζήτηση, κυρίως στο Διαδίκτυο, η οποία πολιτικά μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη», η Λιάνα Κανέλλη απάντησε:

«Ο Τζήμερος είναι η δικαίωση του ”όχι” του ΚΚΕ. Εκών άκων προφανώς το έκανε. Οι Φαηλοτζήμεροι είναι τώρα η δικαίωση του ΚΚΕ. Γιατί εμείς δεν ψηφίσαμε την τροπολογία; Γιατί εμείς είπαμε ότι δεν είναι κακό, αντιθέτως είναι καλό να θέλεις να βγάλεις εγκληματικές οργανώσεις με κομματικό μανδύα από το πολιτικό παιχνίδι, αυτό της αστικής Δημοκρατίας την οποία έχουμε. Όταν όμως αυτό πας να το κάνεις με μια τροπολογία που είναι τόσο πλατιά, τόσο φαρδιά, η οποία χωράει τους Τζήμερους να την πέφτουν στο ΚΚΕ και να ζητάνε μετά από 105 χρόνια τα πολιτικά κολοκυθοβουλώματα να βγει το ΚΚΕ από τη μέση… Σήμερα είναι ο Τζήμερος, αύριο θα είναι κάποιος άλλος. Σε ποιο έδαφος όμως; Γιατί δεν μπορούμε να καμωνόμαστε ότι δεν ξέρουμε. Σε ένα έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου οι σβάστικες μπορεί να επιτρέπονται, αλλά τα σφυροδρέπανα όχι, επισήμως. Σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση όπου για παράδειγμα δεν μπορεί να συναχθεί, να υπάρξει, η κομμουνιστική νεολαία Τσεχίας. Είναι ένα παράδειγμα από τα πολλά. Σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που θεωρεί το Τάγμα Αζόφ απελευθερωτικό. Θεωρούσαν τους ΟΥΤΣΕΚΑδες μεγάλους επαναστάτες της Δημοκρατίας. Σήμερα είναι οι ίδιοι που τους κυνηγάνε ως αλήτες και εμπόρους ανθρώπινων οργάνων και τους κλείνουν φυλακή».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ