Το ΚΚΕ δείχνει το δρόμο του αγώνα για υπάρξουν μικρές ή μεγάλες νίκες

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, παραχώρησε ο Διονύσης Τσακνής, συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

1. «Κύριε Τσακνή, είστε υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαϊου. Γιατί με το ΚΚΕ;

Μια εύκολη απάντηση θα μπορούσε να είναι μια αντίστοιχη ερώτηση: Γιατί όχι με το ΚΚΕ;

Η πολιτική μου αφετηρία είναι γνωστή. Από την περίοδο των πρώτων μετεφηβικών χρόνων, εντάχτηκα στο ΚΚΕ και υπήρξα στέλεχος της ΚΝΕ. Η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας σε μη εκλόγιμη θέση, σηματοδοτεί τη συμπόρευσή μου μαζί του και αποτελεί για εμένα ύψιστη τιμή. 

2. Το ΚΚΕ είναι πάντα υπέρ της απλής αναλογικής και κατά της συνεργασίας του, με τα λεγόμενα αστικά κόμματα. Δεν είναι αντιφατική αυτή η στάση; Γιατί να πει «όχι» σε μια διακυβερνητική συνεργασία, αν π.χ. υλοποιούνται 4-5 δικές του πολιτικές προτάσεις-θέσεις;

Μα το είπατε ήδη στην ερώτησης σας “κατά της συνεργασίας με τα αστικά κόμματα”. Από τη στιγμή που τα κόμματα αυτά, έχουν εξ ορισμού μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, αναρωτιέμαι σε ποια φιλολαϊκά μέτρα θα μπορούσαν να συμφωνήσουν με το ΚΚΕ. Ύστερα, ας μην ξεχνάμε ότι τις πρόσφατες προτάσεις νόμου του ΚΚΕ για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής εκατομμυρίων Ελλήνων, όλα τα κόμματα στα οποία προφανώς αναφέρεστε, τις καταψήφισαν. Το κόμμα μας, ούτε άλλοθι δίνει, ούτε μαξιλαράκια ασφαλείας σε επίδοξους κυβερνήτες. Δείχνει το δρόμο του αγώνα, μέσα από τον οποίο μπορεί να υπάρξουν μικρές ή μεγάλες νίκες.  

3. Σ΄αυτές τις εκλογές υπάρχει αρκετή “δουλειά” για τον Άρειο Πάγο. Ποια είναι η άποψή σας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το φασιστικό μόρφωμα και οι σύγχρονες εκδοχές των πρώην Χρυσαυγιτών;

Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του υπήρξε σαφής. Οι φασίστες δεν αντιμετωπίζονται με περίεργους νόμους οι οποίοι μπορεί κάποια στιγμή, να έχουν και μια άλλου είδους … ανάγνωση. Το φασισμό μπορεί να τον συντρίψει μόνο η οργανωμένη πάλη του λαού. 

4. Έχετε μια πλούσια και διαχρονική πορεία στη μουσική. Παραμένει ακόμη η πολιτική πηγή έμπνευσης για σας;

Η παρατήρηση των νόμων της κοινωνικής εξέλιξης οι ελπίδες και τα πάθη των συνανθρώπων μου, η βαθιά πεποίθηση ότι ο καλλιτέχνης είναι κομμάτι της κοινωνίας και όχι ένα απομονωμένο άλλο κόσμο πλάσμα, αποτελούν πηγές έμπνευσης. Αν μπορώ να εκφράσω τις αγωνίες των διπλανών μου, από τους οποίους και εμπνέομαι, σημαίνει πως βρίσκομαι σε σωστό δρόμο. 

5. Διετελέσατε πρόεδρος της ΕΡΤ από τον Μάϊο του 2015 έως τον Οκτώβριο του 2017, θέση από την οποία παραιτηθήκατε. Ποια είναι –αν υπάρχει βεβαίως- η κακοδαιμονία της Εθνικής Ραδιοτηλεόρασης και πως βλέπετε τη σημερινή ελεύθερη-ιδιωτική Τηλεόραση;

Δέσμια της εκάστοτε κυβέρνησης, παρά τις συνήθεις  προεκλογικές εξαγγελίες για ανεξαρτησία και αποδέσμευση από κυβερνητικές παρεμβάσεις. Ίσως να υπήρξα αφελής που πίστεψα κάτι τέτοιο, στη βάση της λογικής να προσφέρω σε έναν  τομέα που είχα τις δυνατότητες.

Αυτά όσον αφορά στη δημόσια (όπως θα έπρεπε να είναι) ραδιοτηλεόραση. Όσον αφορά στην ιδιωτική, καλό θα ήταν η λέξη ελεύθερη να μπει σε πολλά εισαγωγικά. Μια απλή παρατήρηση αρκεί».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...