Χακάν Φιντάν: «Η Ελλάδα αναμένεται να παραλάβει τα F-35 κάποια στιγμή μετά το 2030»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη, αναφέρθηκε στις εξελίξεις που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή, μετά την έγκριση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την πώληση αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία και F-35 στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Φιντάν, η Ελλάδα αναμένεται να εντάξει στο οπλοστάσιό της τα F-35 μετά το 2030, με την Τουρκία να διατηρεί στενή παρακολούθηση των εξελίξεων για την αναπροσαρμογή της ισορροπίας δυνάμεων στην περιοχή.

Ο Φιντάν τόνισε τη σημασία της διπλωματίας και των προσπαθειών για την επίλυση “χρόνιων ζητημάτων” με μια νέα προοπτική, επισημαίνοντας την ανάγκη για μείωση της στρατιωτικής έντασης και την προώθηση αμοιβαίων συμφωνιών. Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας προέτρεψε επίσης στην ανάπτυξη συνεργασίας σε οικονομικό, τουριστικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό επίπεδο, αναδεικνύοντας την προσπάθεια για μια θετική ατζέντα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η δήλωση του Φιντάν καταδεικνύει την επιθυμία και την προθυμία για ένα νέο κεφάλαιο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με έμφαση στην ειρήνη, τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση, παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις και την ανταγωνιστικότητα στην ισορροπία στρατιωτικής δύναμης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ