Πέτρος Κόκκαλης: «Ανέτοιμη η ελληνική Πολιτεία να παράσχει μέριμνα στους κλιματικούς πρόσφυγες»

Την επιδείνωση της κατάστασης των κλιματικών προσφύγων που ζουν στη δομή του Κουτσόχερου Λάρισας μετά τις πλημμύρες του Daniel, κατήγγειλε ο γραμματέας του ΚΟΣΜΟΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, κατά την επίσκεψή του στη δομή, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία.

«Γυρίσαμε στο Κουτσόχερο ένα μήνα μετά την προηγούμενη επίσκεψή μας κι αντί να βελτιώνονται τα πράγματα, χειροτερεύουν. Μιλάμε για πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας που εδώ κι οκτώ μήνες διαμένουν σε μεταλλικά κοντέινερ, πλέον χωρίς σίτιση», δήλωσε ο Πέτρος Κόκκαλης.

Η επιδείνωση της άσχημης αυτής κατάστασης δεν οφείλεται, όπως τόνισε, στην έλλειψη χρημάτων του κράτους αλλά στην έλλειψη πολιτικής οργάνωσης και μέριμνας προς τους κλιματικούς πρόσφυγες, που έχασαν το σπίτι τους κατά τη διάρκεια των πλημμυρών.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «υπάρχει κενό γραφειοκρατίας ανάμεσα στον Δήμο, την Περιφέρεια και το υπουργείο» λέγοντας ότι «πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί, είτε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης είτε σε κάποιο άλλο υπουργείο, η μέριμνα για τους ανθρώπους που χάνουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους από την κλιματική κρίση στη χώρα μας» και προσέθεσε: «Δεν περιμένουν έλεος. Περιμένουν τα αυτονόητα που πρέπει να κάνει για αυτούς το κράτος».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...