Ανατροπή στην έρευνα για τον «Άλλο Άνθρωπο»

Η πρόσφατη ανακοίνωση για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με την υπόθεση που εμπλέκει τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας “Ο Άλλος Άνθρωπος“, Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση.

Ο δικηγόρος του Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, τόνισε ότι η έρευνα θα λειτουργήσει λυτρωτικά, καθώς θα βοηθήσει να διαλευκανθούν οι καταγγελίες και να τερματιστεί η διασπορά αναξιόπιστων φημών.

«Αν το θέμα τελικώς αναχθεί στον τρόπο λειτουργίας, τότε έχουμε να κάνουμε με μια ενδεχόμενη φορολογική παράβαση, η οποία θα επιφέρει ένα πρόστιμο -μικρό ή μεγάλο- αλλά σίγουρα δεν έχουμε να κάνουμε με εγκληματικές οργανώσεις και όλα αυτά που διαδίδονται. Όλον αυτόν τον καιρό ακούμε για ένα φερόμενο πόρισμα της Αρχής η οποία μιλάει για απάτες. Είδατε πουθενά στην παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής να αναφέρεται η λέξη “απάτη“; Πουθενά δεν το είδαμε…» είπε στη συνέχεια ο δικηγόρος του Πολυχρονόπουλου.

«Υπάρχει όμως η κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», σχολίασε ο Γιώργος Παπαδάκης, με τον δικηγόρο να το παραδέχεται λέγοντας ωστόσο: «Όχι όμως για απάτη που είναι το βασικό… Λιγότερο από το 30% των υποθέσεων που αφορούν κατηγορία για εγκληματική οργάνωση καταδικάζονται. Η εγκληματική οργάνωση είναι ένας μανδύας που βάζουμε οτιδήποτε προκειμένου να ξεκινήσει μια έρευνα».

Οι καταγγελίες από πρώην εθελοντές για τον «Άλλο Άνθρωπο», οι οποίες μεταδόθηκαν από τηλεοπτικές εκπομπές, έχουν προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη διαχείριση των χρηματοδοτήσεων και την όλη λειτουργία της κοινωνικής κουζίνας. Σύμφωνα με τον Αλεξανδρή, οι κατηγορίες για φορολογική παράβαση δεν συνεπάγονται εγκληματικές δραστηριότητες ή την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης.

Παράλληλα, ο δικηγόρος αναφέρθηκε στην κυκλοφορία μιας φωτογραφίας του Πολυχρονόπουλου, τονίζοντας την παρανομία της δημοσίευσης και της διακίνησής της, υποστηρίζοντας τον σεβασμό στην ιδιωτική ζωή και την ανάγκη προστασίας της.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σημαντική δημόσια συζήτηση σχετικά με τη διαφάνεια και την ευθύνη των κοινωνικών οργανισμών. Ενώ οι έρευνες για τον «Άλλο Άνθρωπο» συνεχίζονται, η κοινότητα αναμένει απαντήσεις και η δικαιοσύνη προετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα για τη διαλεύκανση της αλήθειας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ