Φωτιά στον Έβρο: Σοκάρει το «πριν» και το «μετά» στο δάσος της Δαδιάς (pics)

Μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή. Μια φωτιά που καίει για 12η μέρα και η μάχη με την πύρινη λαίλαπα στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο αφήνει πίσω της εικόνες δραματικές.

Το «πριν» και το «μετά» της φωτιάς στον Έβρο. Μαύρη εικόνα. Το δάσος της Δαδιάς, ένας τόπος καταπράσινος, πλέον έχει χαθεί. Το κομμάτι απ’ όπου πέρασε φέτος η φωτιά δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό που ήταν που ξεσπάσει η φωτιά.

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης αποτυπώνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο την ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή που έχει συντελεστεί στο δάσος της Δαδιάς.

Οι εικόνες σοκάρουν. Το καταπράσινο τοπίο έχει χαθεί. Έχει γίνει στάχτη και παντού υπάρχει μόνο «μαύρο»!

Δείτε τις εικόνες από το ύψωμα Κάψαλο

Η μάχη με τη φωτιά στον Έβρο δεν έχει τελειώσει. Επιχειρούν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος 11 αεροπλάνα και 7 ελικόπτερα.

Ανάμεσα στους πυροσβέστες που παλεύουν με τις φλόγες στον Έβρο είναι δυνάμεις από Κύπρο, Γερμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Γαλλία, Τσεχία, Ρουμανία, Σλοβακία, Αλβανία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι προσπάθειες κατάσβεσης επικεντρώνονται στις περιοχές Λευκίμμη, Κοτρωνιά και Τρεις Βρύσες, όπου σημειώνονται οι περισσότερες αναζωπυρώσεις.

Αναζωπυρώσεις υπάρχουν και στην περιοχή των Κασσσιτερών.

Χθες (29.08.2023), λίγο μετά τις 18:00 σημειώθηκε μια μεγάλη αναζωπύρωση στην Κοτρωνιά, με αποτέλεσμα να σταλεί μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή με την οδηγία να κατευθυνθούν προς Γιαννούλη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...