Οικονομική ενίσχυση σε νοικοκυριά που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές (doc)

Την παροχή οικονομικής βοήθειας για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο σε που η κύρια κατοικία τους βρίσκεται στις πληγείσες από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές περιοχές, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η ρύθμιση αφορά στην χορήγηση ενίσχυσης 20% για την κάλυψη κυρίως ειδών διατροφής. Το ποσό που θα δοθεί θα ανέρχεται σε 220 ευρώ για κάθε πληγέντα που θα προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο αγορών τα 1.000 ευρώ. Το ανώτατο όριο αγορών δεν ισχύει για δικαιούχους με περισσότερα από έξι εξαρτώμενα τέκνα.

Το ποσό είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο, ενώ «προβλέπεται ότι τυχόν επαμονείναν υπόλοιπο του χρηματικού ποσού της οικονομικής ενίσχυσης επιστρέφεται στο ελληνικό δημόσιο».

Η οικονομική ενίσχυση πιστώνεται υπέρ του δικαιούχου από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μονοπρόσωπη Α.Ε.», χωρίς νέα αίτηση από τους δικαιούχους. Εάν ο δικαιούχος έχει επιλέξει την πίστωση του ποσού της ενίσχυσης στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα, η ενίσχυση πιστώνεται σε αυτή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορά αγαθών κάθε είδους σε καταστήματα ή λαϊκές αγορές που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων.

Η ρύθμιση αφορά στα νοικοκυριά της περιφέρεια Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ