Φίλης κατά Κασσελάκη: «Είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες»

Νέες δηλώσεις εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε το πρωί της Τρίτης (24/1) ο Νίκος Φίλης, μετά την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία τον παραπέμπει στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής.

«Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Την ιδιότητά μου ως ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ την έχω υποστηρίξει και την υποστηρίζω με το καθημερινό παράδειγμά μου. Δεν μπορεί αν μου τη στερήσει ο κύριος Κασσελάκης», είπε ο Νίκος Φίλης.

Ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για «εκφυλισμό και γελοιοποίηση» σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ακούω από πολύ κόσμο, ντρέπομαι να πω τι γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που ξέρω είναι ότι ένα κόμμα που προσέφερε και μπορεί να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία, ένα κόμμα της Αριστεράς οδηγείται σε εκφυλισμό και διάλυση», σημείωσε ο Νίκος Φίλης μιλώντας το πρωί της Τρίτης (24/10) στο Open.

«Είναι λυπηρός ο ρόλος που έχει αναλάβει ο κύριος Κασσελάκης, ένα μέλος ενός μηνός. Ένας πρόεδρος που ψηφίστηκε από 60.000 ανθρώπους και που θα έπρεπε να σέβεται το καταστατικό. Δεν βγήκε εν λευκώ πρόεδρος. Το να “απολύει” μέλη λες και είναι CEO σε εταιρεία, μέσω Twitter από την Αμερική, δεν είναι εικόνα κόμματος», πρόσθεσε.

«Εμείς είμαστε μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία θα συζητήσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας και το θέμα θα έρθει στην Κεντρική Επιτροπή. Πιστεύω ότι θα υπάρξει σοβαρή αντίδραση. Γι’ αυτό ζητάμε να γίνει Πολιτική Γραμματεία. Στα όργανα πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις», συνέχισε.

«Η επιλογή του κ. Κασσελάκη είναι επιλογή μετάλλαξης, μετακόμισης του ΣΥΡΙΖΑ σε άλλους χώρους. Ο κόσμος δεν αποφάσισε αυτό. Αποφάσισε να βγει ένα άλλο πρόσωπο στην ηγεσία του κόμματος. Δεν πήρε εντολή ο κ. Κασσελάκης να διαλύσει αυτόν τον φορέα. Το κάνει γιατί αυτές είναι οι απόψεις του. Αν διάβαζε κανείς τι έλεγε πριν από 12 χρόνια, αλλά και τώρα στον ΣΕΒ καταλαβαίνει. Δεν μιλάει για αυξήσεις μισθολογικές που είναι αναγκαίες, αλλά μιλάει για το κεφάλαιο και τα stock options για τα στελέχη. Αυτά είναι… Μητσοτάκης. Δεν αφορά κανενός είδους Αριστερά. Προχωρά μόνος του σε μία μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και μία αποχώρηση της Αριστεράς», κατήγγειλε ο Νίκος Φίλης.

«Πάντως ο Κασσελάκης δεν είναι μόνος του. Εξελέγη πρόεδρος αλλά όχι με εντολή να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ, να διαγράψει τους διαφωνούντες και να καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ μικρό κόμμα έξω από την κυβερνητική του πορεία. Στο κόμμα μας δεν διαγράφουμε τις διαφορετικές μας απόψεις. Γι’ αυτό είχαμε ένα συνέδριο μπροστά μας, το οποίο αναβάλει ο κ. Κασσελάκης και χωρίς τους ανθρώπους που διαφωνούν, τους οποίους διασύρει. Δεν θέλω να πω τι μου είπε σε ιδιωτική συζήτηση. Δυστυχώς, εδώ υπάρχει αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, με εξωπολιτικούς παράγοντες», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Φίλης.

«Δεν είναι ευχάριστες στιγμές αυτές. Όταν χιλιάδες άνθρωποι, που έχουμε επενδύσει στην ιστορία της Αριστεράς, δηλαδή των δίκαιων του λαού και της Δημοκρατίας, βλέπουμε ένα κόμμα να καταρρέει καθημερινά, ξέρουμε ότι με αυτή την κατάρρευση κερδίζει ο αντίπαλος και είναι μεγάλος ο πόνος με αυτή την εξέλιξη», κατέληξε ο Νίκος Φίλης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ