«Υποφέρει» η Bank of America


Οι μετοχές της Bank of America εμφάνισαν μείωση άνω του 2% κατά τις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street την Παρασκευή, ύστερα από την ανακοίνωση μειωμένων κερδών για το δ’ τρίμηνο του 2023.

Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 70 σεντς, έναντι των 68 σεντς ανά μετοχή που προβλεπόταν.

Τα καθαρά κέρδη της Bank of America μειώθηκαν στα 3,1 δισ. δολάρια το τελευταίο τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση άνω του 50% σε σχέση με τα 7,1 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η τράπεζα με έδρα το Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα ανακοίνωσε πως τα καθαρά έσοδα από τόκους μειώθηκαν κατά 5% φτάνοντας τα 13,9 δισ. δολάρια, εξαιτίας του υψηλότερου κόστους καταθέσεων που αντισταθμίστηκε από τις υψηλότερες αποδόσεις των περιουσιακών στοιχείων.

Ο διευθύνων σύμβουλος Brian Moynihan τόνισε: “Τα αποτελέσματά μας ήταν ενισχυμένα, καθώς όλες οι επιχειρήσεις μας σημείωσαν δυνατή οργανική ανάπτυξη, με ρεκόρ δραστηριότητας πελατών και ψηφιακής δέσμευσης.” Πρόσθεσε επίσης ότι “η πειθαρχία μας στα έξοδα μας επέτρεψε να συνεχίσουμε τις επενδύσεις σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, ενώ τα ισχυρά επίπεδα κεφαλαίου και ρευστότητας μας τοποθετούν ευνοϊκά για υπεύθυνη ανάπτυξη το 2024.”

Η μετοχή της Bank of America σημείωσε πτώση άνω του 1% φέτος, έχοντας κερδίσει μόλις 1,7% το 2023. Αντίθετα, ο χρηματοπιστωτικός τομέας του S&P 500 στη Νέα Υόρκη είχε κερδίσει 10% το προηγούμενο έτος.

Παρά τη θεωρητική της ωφέλεια από τα υψηλότερα επιτόκια πέρυσι, η τράπεζα υπολείπεται των ανταγωνιστών της.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ