«Υποκριτική η εκ των υστέρων η απόσυρση Κατραντζή»

Την απόσυρση από την εκλογική κούρσα του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Ροδόπη, Μουσταφά Κατραντζή, σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Κάνοντας λόγο για «εκ των υστέρων απόσυρση από τα ήδη τυπωμένα ψηφοδέλτια της ΝΔ», ο κ. Τσίπρας κατηγορεί την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για υποκριτική και αδίστακτη στάση.

Όπως σημειώνει, ήταν εδώ και έναν μήνα ήταν γνωστό στο έγγραφο της ΕΥΠ πως ο υποψήφιος της ΝΔ αναφερόταν ως «στρατευμένος» στην Άγκυρα. «Όχι μόνο τον διατήρησε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ για τις δεύτερες εκλογές, αλλά είχε και το θράσος να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εμένα προσωπικά για τους δικούς μας υποψήφιους μουσουλμάνους βουλευτές», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ενώ γνώριζε από τις 19 Μαΐου ότι υποψήφιός του μιλούσε για «Τούρκους της Δυτικής Θράκης» στα τουρκικά Μέσα, όχι μόνο δεν απαντούσε στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά ζητούσε και πιστοποιητικά εθνικοφροσύνης από τους υποψήφιους των αντιπάλων του», συνεχίζει, εκτοξεύοντας «πυρά» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγορεί πως για μερικές χιλιάδες ψήφους, «δεν δίστασε να μετατρέψει το ευαίσθητο εθνικά ζήτημα της Θράκης, σε κεντρικό θέμα της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Και να διαχειριστεί για άλλη μια φορά την ΕΥΠ ως προσωπικό και κομματικό εργαλείο, ευτελίζοντας ότι είχε απομείνει από το κύρος της».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας καλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη να αναρωτηθεί «ποιον εξυπηρετεί αυτή η απύθμενη ανευθυνότητα. Και τι θα ξημερώσει στη χώρα, αν αυτή η αλαζονεία και η υποκρισία επιβραβευθεί στις κάλπες της επόμενης Κυριακής».

«Κάποιοι στη Τουρκία σίγουρα θα τρίβουν τα χέρια τους», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μουσταφά Κατραντζή απέσυρε την υποψηφιότητά του από τις βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου, «προκειμένου να μην διαταραχθεί το κλίμα καλής συμβίωσης στην περιοχή μας», όπως ανακοίνωση.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στη διάρκεια της συνέντευξης νωστοποίησε πως στο ίδιο ενημερωτικό σημείωμα που του έστειλε ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με το θέμα των μειονοτικών βουλευτών «γινόταν σαφής αναφορά και για τον υποψήφιο της Ν.Δ. και αυτή η αναφορά μιλούσε για στρατευμένο στα σχέδια της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ