Τσαβούσογλου: Υπάρχουν προβλήματα πολλών ετών με την Ελλάδα που δεν μπορούμε να επιλύσουμε

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μίλησε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας ότι ναι μεν επιτεύχθηκε ένα θετικό κλίμα το τελευταίο διάστημα – στον απόηχο προφανώς της ελληνικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους – όμως υπογράμμισε ότι υπάρχουν προβλήματα πολλών ετών που δεν είναι εύκολο να λυθούν.

«Πετύχαμε ένα θετικό κλίμα με την Ελλάδα. Για να είναι μόνιμη η θετική ατμόσφαιρα, θα πρέπει να αποφεύγονται βήματα που αυξάνουν την ένταση. Υπάρχουν προβλήματα πολλών ετών που δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, να συμβιβάσουμε ή να επιλύσουμε. Θα πρέπει να υπάρχει ένα ειλικρινές περιβάλλον εργασίας για την επίλυσή τους. Αυτές οι διαβουλεύσεις θα πρέπει τώρα να είναι προσανατολισμένες στα αποτελέσματα», είπε αρχικά ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στην εφημερίδα «Milliyet» και πρόσθεσε: «Τα προβλήματα εντοπίστηκαν. Είναι απαραίτητο να εργαστούμε για την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Το δεύτερο θέμα βέβαια είναι το Κυπριακό. Είναι πάντα αιτία έντασης τόσο η έλλειψη της δίκαιης κατανομής του πλούτου των υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο, η έλλειψη της δίκαιης κατανομής των εσόδων αυτού του πλούτου, όσο και οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εκεί κατά καιρούς αλλά και η παραχώρηση αδειών ερευνών όπως και η αποτυχία εύρεσης μόνιμης λύσης στην Κύπρο».

«Να παρακαμφθεί το Κογκρέσο για τα F-16»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στα F-16. Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, μιλώντας για τα F-16 και την άρνηση των ΗΠΑ για συμφωνία, ο Τσαβούσογλου τόνισε ότι «ο καλύτερος τρόπος για τα F-16 είναι να παρακαμφθεί το Κογκρέσο», πράγμα που πάντως μοιάζει αδύνατο να γίνει.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...