Τραγωδία στο Μάτι: Στη Βουλή το αίτημα για άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου

Στη Βουλή διαβιβάστηκε ήδη από το υπουργείο Δικαιοσύνης το αίτημα για άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Το αίτημα στάλθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ενώπιον του οποίου δικάζεται η υπόθεση του Ματιού από τον Οκτώβριο του 2022. Η δίκη διεκόπη για τις 24 Ιουλίου 2023 ώστε να δοθεί χρόνος να «τρέξει» η διαδικασία άρσης ασυλίας της Ρένας Δούρου. Δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση της διακοπής εάν η διαδικασία στην Βουλή δεν έχει ολοκληρωθεί.

Κι αυτό ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος μελλοντικά η υπόθεση να υποπέσει σε παραγραφή.

Το ζήτημα είχε τεθεί στη τελευταία συνεδρίαση του δικαστηρίου και μετά την ορκωμοσία της νέας Βουλής με τον εισαγγελέα της έδρας να επισημαίνει πως

«υπάρχει δικονομικό κώλυμα και θα πρέπει να ζητηθεί από τη Βουλή άδεια για τη συνέχιση της δίκης και μέχρι τότε η διαδικασία πρέπει να διακοπεί».

Στην συνέχεια ο Θεόδωρος Σχοινάς συνήγορος υπεράσπισης της Ρένας Δούρου, διάβασε δήλωση της εντολέως του στην οποία με ρητό τρόπο ανέφερε ότι σκοπεύει να παραιτηθεί από τη βουλευτική ασυλία και να ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει άμεσα η σχετική διαδικασία άρσης της ασυλίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ