Ερωτήματα «φωτιά» του Νίκου Παππά προς την κυβέρνηση: «Για ποιες υποχωρήσεις έναντι της Τουρκίας μιλά ο κ. Μητσοτάκης;»

Την ανησυχία του για τις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά κατά τη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός, εκφράζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, καλώντας την κυβέρνηση να αποσαφηνίσει την στρατηγική της.

«Τι ακριβώς έχει στο νου του ο κ. Μητσοτάκης όταν προαναγγέλλει ότι ‘οποιαδήποτε συμφωνία’ με την Τουρκία ‘μπορεί να συνεπάγεται και κάποιες υποχωρήσεις από κάποιες θέσεις που μπορεί να είναι η αφετηρία μιας διαπραγμάτευσης»; Από ποιες εθνικές θέσεις προαναγγέλλει υποχωρήσεις και μάλιστα ως αφετηρία μιας διαπραγμάτευσης;» είναι τα ερωτήματα που θέτει ο κ. Παππάς προς την κυβέρνηση.

Καλεί επίσης το Μαξίμου να απαντήσει αν είναι διατεθειμένο «να παραιτηθεί από το δικαίωμα άμυνας των νησιών του ανατολικού Αιγαίου».

«Τι σημαίνει η απάντησή του σε ερώτηση για το αν η διαπραγμάτευση ‘περιλαμβάνει απομείωση της κυριαρχίας όπως τη γνωρίζουμε σήμερα’ ότι ‘αυτό είναι μια σχετική έννοια’;» διερωτάται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποσαφηνίσει προς τον ελληνικό λαό με ποια στρατηγική και με ποιες κόκκινες γραμμές επιδιώκει ή προσέρχεται σε μια διαπραγμάτευση με την Τουρκία».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...