Το Μαξίμου στήνει με προσοχή τον μιντιακό πόλο που θα σφραγίσει την εποχή Μητσοτάκη – Ο Μαρινάκης, ο Βαρδινογιάννης και ο πόλεμος που θα αρχίσει μετά

Η Πυθία αποκαλύπτει

Το mediaκό περιβάλλον θέλουν να καθορίσουν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και σύστημα Μαξίμου μέσα στην δεύτερη τετραετία.

Θα μου πείτε: Μα όλα τα συστημικά ΜΜΕ δεν στηρίζουν τον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του; Η εγχώρια διαπλοκή δεν γκρέμισε με την προπαγάνδα της τον ΣΥΡΙΖΑ και ανέδειξε τον Μητσοτάκη και κυρίαρχο πολιτικό υποκείμενο;

Ναι! Σωστά είναι αυτά. Αλλά αυτή η παντοδυναμία Μητσοτάκη είναι που του λύνει τα χέρια και να δρομολογήσει εξελίξεις ακόμη και στα media.

Γνωρίζουν στο Μαξίμου, ότι δύσκολα οι εγχώριοι επιχειρηματικοί όμιλοι και τα δομημένα συμφέροντα θα πιέσουν τον Μητσοτάκη να τους κάνει τα χατίρια. Δεν έχουν με κάτι να τον απειλήσουν. Δεν έχουν να του δείξουν διάδοχο σχήμα διακυβέρνησης. Δεν μπορούν να τον ρήξουν. Στη ΝΔ είναι πανίσχυρος και η αντιπολίτευση είναι “ξεδοντιασμένη”. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο υπερβάλοντας ζήλος των διαπλεκόμενων συμφερόντων να στηρίξουν τον Μητσοτάκη θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.

Επομένως ο Μητσοτάκης θέλει να καθαρίσει το τοπίο.

Επί της ουσίας η Ελλάδα έχει δύο μεγάλους μιντιακούς πόλους. Εκείνον του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον όμιλό του και τα ΜΜΕ που επηρεάζει και εκείνον των Βαρδινογιάννηδων.

Ο Μητσοτάκης επιθυμεί τη μιντιακή του απεξάρτηση. Με προσεκτικά βήματα, το σύστημα Μαξίμου σε συνεργασία με ισχυρούς επιχειρηματίες στήνουν το νέο μεγάλο πυλώνα της ενημέρωσης. Το σημαντικό είναι ότι οι επιχειρηματίες αυτοί αγοράζουν σήμερα ΜΜΕ που ήλεγχε απόλυτα ο Μαρινάκης.

Αυτόν που όπως λένε ότι “θα σφραγίσει” την εποχή Μητσοτάκη Στόχος είναι μέσα στην τετραετία ο Μητσοτάκης να μην εξαρτάται από τα συστήματα της μιντιοκρατίας. Μετά θα στείλει τα μηνύματά του.

Μετά θα αρχίσει ο πόλεμος. Μαντέψτε με ποιον. Κι εκείνος κάνει τις συμμαχίες του.

Συνεχίζεται

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...