Το ιστορικό ρεκόρ και το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη 

Ιστορικό χαρακτήρα για τον ΠΑΟΚ αποκτά η χθεσινή νίκη του επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 2-1 για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Europa Conference League.
Το γκολ του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν «γκολ-λύτρωσης» για τον 19χρονο διεθνή κεντρικό αμυντικό και γκολ νίκης για τον ΠΑΟΚ, που επικράτησε της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 2-1 στην κατάμεστη Τούμπα και έκανε το «δυο στα δύο» στη φάση των ομίλων του UEFA Europa Conference League.

Οι «ασπρόμαυροι» πήραν κεφάλι στη βαθμολογία του 7ου ομίλου, σφιχταγκάλιασαν την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού και παρέμειναν αήττητοι φέτος στην Ευρώπη, με ρεκόρ έξι νίκες και δύο ισοπαλίες.

Η νίκη επί των «Αετών» της Φρανκφούρτης αποκτά ιστορικό χαρακτήρα για τους «ασπρόμαυρους», καθώς ήταν η πέμπτη συνεχόμενη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, κάτι που δεν το έχουν πετύχει ποτέ ξανά.

Το σερί νικών ξεκίνησε από το 3-0 επί της Χάιντουκ για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League, ακολούθησαν οι δύο νίκες στα play-offs επί της Χαρτς με 2-1 στο Εδιμβούργο και 4-0 στην Τούμπα, ενώ στη φάση των ομίλων ο «Δικέφαλος» μετράει δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, το 2-3 στο Ελσίνκι και το 2-1 επί της Άιντραχτ.

Το αήττητο ρεκόρ του «Δικεφάλου» παραμένουν οι έντεκα αγώνες της σεζόν 2011-12 στο UEFA Europa League.

ΠΗΓΗgazzeta.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ