Το «ελεύθερο» πανεπιστήμιο του κυρίου Μητσοτάκη είναι το ιδιωτικό κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο

Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εκφράζει αποφασιστική αντίθεση έναντι της προσπάθειας ισοπέδωσης της ισότιμης πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή της στη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα και της ποιότητας στον τομέα της εκπαίδευσης.

Σε αντίθεση με τις εξαγγελίες του κυβερνητικού σχεδίου για το “ελεύθερο” πανεπιστήμιο, το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των μέτρων που προτείνονται και επισημαίνει προβληματισμούς για τα ακόλουθα ζητήματα:

  1. Πρόσβαση σε δημόσια πανεπιστήμια: Η αντιπολίτευση κατηγορεί τη ΝΔ ότι αφήνει τα παιδιά εκτός των δημόσιων πανεπιστημίων, κάτι που οδηγεί στη σπουδή τους σε εξωτερικά και ιδιωτικά κολλέγια.
  2. Συνεργασίες με δημόσια πανεπιστήμια: Εκφράζεται υποστήριξη για νέες συνεργασίες με δημόσια πανεπιστήμια, χωρίς να απαιτείται αλλαγή στη νομοθεσία, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ήδη υπάρχουσα αξιοζήλευτη συνεργασία με ξένα πανεπιστήμια.
  3. Χρηματοδότηση δημόσιων πανεπιστημίων: Καταγγέλλεται η αφήνεια της κυβέρνησης απέναντι στα δημόσια πανεπιστήμια, που δεν λαμβάνουν επαρκή χρηματοδότηση και υφίστανται έλλειψη νέων θέσεων καθηγητών.
  4. Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Απορρίπτεται εντονότατα η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, με επίμονή στο γεγονός ότι αυτά θα εξαρτώνται από ιδιωτικά συμφέροντα και θα χρηματοδοτούνται από αυτά.

Συνοψίζοντας, το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απορρίπτει την έννοια του “ελεύθερου” πανεπιστημίου που προτείνεται από τον Πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντας το ως ακριβό, ελεγχόμενο από την αγορά, και αμφισβητεί τη στάση της κυβέρνησης ΝΔ έναντι της δημόσιας εκπαίδευσης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...