Τι φοβάται ο Μητσοτάκης για τη σύγκρουση με Σαμαρά και Βορίδη

«Άκαρπο» αποδείχθηκε το «μασάζ» που έκαναν τα κυβερνητικά στελέχη στους βουλευτές της ΝΔ για το θέμα του νομοσχεδίου που αφορά την ισότητα στον γάμο και που όπως δείχνουν όλα θα έρθει στη Βουλή μέσα στον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μόνο δύο – τρεις βουλευτές εμφανίζονται να έχουν αλλάξει άποψη από το γεγονός ότι έχουν αντιληφθεί τις συνέπειες που θα υπάρξουν για τους ίδιους εάν καταψηφίσουν ή απέχουν από την διαδικασία.

Υπήρξε μάλιστα συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Μάκη Βορίδη και αποφασίστηκε ο υπουργός επικρατείας να μην καταψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο αλλά να απέχει από την διαδικασία.

Σε ανάρτηση του χθες το βράδυ μετά από την κοπή της πίτας σε οργάνωση της ΝΔ ο Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι «δεν θα αφήσουμε μία διαφωνία να διχάσει την παράταξη. Ο πρωθυπουργός έχει την απόλυτη στήριξη μας και έτσι θα συνεχίσουμε συντεταγμένα την πολύ καλή δουλειά που κάνει αυτή η κυβέρνηση». Με αυτή την ανάρτηση ο υπουργός Επικρατείας θέλησε προφανώς να κατευνάσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν και στην κοινωνία ενώ την ίδια στιγμή επιχείρησε να δείξει ότι παρά την διαφωνία του στηρίζει την κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα και προφανώς τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να κατευνάσει την οργή Σαμαρά καθώς δεν επιθυμεί να παγιωθεί μέσα στο κόμμα μία ξεκάθαρη τάση η οποία θα έχει τα ερείσματα της στις συντηρητικές απόψεις της παραδοσιακής δεξιάς και η οποία δεν αποκλείεται να εκφραστεί στις ευρωεκλογές.

Ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος ξάφνιασε τους πάντες όταν χθες, ανήμερα της γιορτής του Αντώνη Σαμάρα τού ευχήθηκε δημόσια λέγοντας: «Χρόνια πολλά στον πρόεδρο που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που έδωσε μάχη κατά του λαϊκισμού». Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, η διαφωνία του σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι απολύτως σεβαστή. «Αυτό είναι το νόημα της δημοκρατίας», επισήμανε.

Την συγκεκριμένη στιγμή ωστόσο, η στάση του πρώην πρωθυπουργού έχει θορυβήσει τα κυβερνητικά στελέχη τα οποία εμφανίζονται προβληματισμένα για τις επόμενες κινήσεις του Αντώνη Σαμάρα τη στιγμή μάλιστα που παρά την πρωτεία της ΝΔ, το κυβερνών κόμμα έχει αρχίσει να καταγράφει σοβαρή πτώση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ