Συλλήψεις και εξελίξεις στην υπόθεση της Greek Mafia: Αποκαλύψεις για δολοφονίες και συμβόλαια θανάτου

Η υπόθεση των λεγόμενων «συμβολαίων θανάτου», που σχετίζονται με την Greek Mafia, βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τη σύλληψη δύο αλλοδαπών, υπόπτων ως μέλη της ομάδας εκτελεστών που φέρονται να δολοφόνησαν τον Γιάννη Σκαφτούρο, 55 ετών, στα Σκούρτα Βοιωτίας και τους Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη στον Πειραιά.

Οι εν λόγω συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα σήμερα. Επίσης, από τις ίδιες αστυνομικές πηγές προκύπτει ότι η ομάδα των εκτελεστών ενέχεται σε τρεις δολοφονίες, με πέντε άτομα να έχουν ταυτοποιηθεί, εκ των οποίων τρία είναι ακόμα ελεύθερα.

Εκτός από τις προαναφερθείσες δολοφονίες, οι ίδιοι δράστες εμπλέκονται σε μια ακόμη απόπειρα δολοφονίας ενός ατόμου από την πρώην Σοβιετική Ένωση, το καλοκαίρι στην Πιερία.

Οι συλληφθέντες βρίσκονται πλέον υπό ανάκριση στην Ασφάλεια Αττικής, με έναν από αυτούς να έχει δεχθεί βομβιστική επίθεση στο παρελθόν. Οι εμπλεκόμενοι φαίνεται πως έχουν καταγωγή από την πρώην Σοβιετική Ένωση και οι επιθέσεις τους συνδέονται με παράνομες δραστηριότητες όπως το λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Σχετικά με τις δολοφονίες, ο Γ. Σκαφτούρος, γνωστός επίσης ως «θείος Τζο», εκτελέστηκε τον Απρίλιο του 2022 στο εξοχικό του στη Βοιωτία. Ο Βασίλης Ρουμπέτης και ο Διονύσης Μουζακίτης δολοφονήθηκαν τον Ιούνιο του 2023 στον Πειραιά. Οι δολοφονίες αυτές φέρουν ομοιότητες με την πρόσφατη επίθεση στο Νέο Κόσμο εναντίον του Βαγγέλη Ζαμπούνη, ενώ οι Ρουμπέτης και Ζαμπούνης δολοφονήθηκαν μέσα στα θωρακισμένα αυτοκίνητά τους.

Οι έρευνες για τις πράξεις αυτές συνεχίζονται από την ασφάλεια Αττικής, με την προσπάθεια να εστιάζεται στον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της ομάδας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ