Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νταβός: Ενίσχυση της Ελληνικής Οικονομίας και προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Νταβός από την περασμένη νύχτα (17.1.2024), όπου συμμετέχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, ο Κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με σημαντικούς επιχειρηματικούς ηγέτες, ιδιαίτερα από τους τομείς της τεχνολογίας και της ενέργειας, αναδεικνύοντας τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Ξεχωρίζει μια σημαντική συνάντηση με Ινδικό ενδιαφέρον, αφορώντας σε επενδυτικά σχέδια και συμφωνίες, που αναμένεται να επισφραγιστούν κατά την προσεχή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Νέο Δελχί. Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης έχει ήδη προετοιμάσει το έδαφος για τις συνεργασίες με την Ινδία, η οποία βλέπει την Ελλάδα ως σημαντικό εταίρο.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε την προτεραιότητα της οικονομίας κατά την περιοδεία του στην Αγία Παρασκευή, επισημαίνοντας ότι η οικονομική ευημερία είναι κρίσιμη για την κοινωνική πολιτική, την υγεία, την παιδεία, την άμυνα και την ασφάλεια. Επιπλέον, στις επαφές του στο Νταβός, θα αναδείξει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τους στόχους της νέας τετραετίας της κυβέρνησης.

Σημαντικό σημείο της παρουσίασης θα είναι η ανάπτυξη της οικονομίας πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε., η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος. Επίσης, ο πρωθυπουργός θα τονίσει τη γεωπολιτική σταθερότητα της Ελλάδας και την ασφάλεια που προσφέρει στις επενδύσεις.

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε συζητήσεις για την “Πράσινη Συμφωνία” της Ε.Ε. και θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάϊεν. Το κύριο θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι η ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης, ενώ η άνοδος της ακροδεξιάς και άλλες παγκόσμιες προκλήσεις αναμένεται να κυριαρχήσουν στην ατζέντα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...