«Προσοχή» ζητά ο Ανδρουλάκης στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Χωρίς συγκεκριμένη πολιτική πρόταση ακόμα το ΠΑΣΟΚ

Σε μια διαδικτυακή συνάντηση, χαρακτηρισμένη από συγκρατημένους τόνους και χωρίς να ληφθούν οριστικές πολιτικές αποφάσεις, συνεδρίασε χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Η διαδικτυακή φύση της συνεδρίασης συνέβαλε στη διατήρηση χαμηλών τόνων, ειδικά σε μια περίοδο που το Κίνημα βιώνει μια εσωτερική ταραχή σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, λόγω της ασάφειας στο μήνυμα της στάσης του κόμματος και δηλώσεων από μέλη του.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κάλεσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να προσέχουν τις δημόσιες τοποθετήσεις τους και να παραμένουν πιστοί στην επίσημη γραμμή του κόμματος, η οποία εστιάζει στην ισότητα στον γάμο με βασικό κριτήριο το συμφέρον των παιδιών.

«Το ΠΑΣΟΚ ανέκαθεν στήριζε τα ανθρώπινα δικαιώματα και αγωνίζεται κατά των διακρίσεων. Είχαμε ψηφίσει την αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου τη δεκαετία του ’80, το σύμφωνο συμβίωσης, την ταυτότητα φύλου, και σε κάθε σχετικό νομοσχέδιο, ήμασταν πάντα εκεί υπέρ της προόδου», τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης κατά την εισαγωγή του.

Η ανάλυση του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα σε φυσική συνάντηση, όπου οι βουλευτές θα μπορέσουν να εκφράσουν ενδεχόμενες αντιρρήσεις. Περίπου οκτώ βουλευτές δεν έχουν ακόμα διαμορφώσει σαφή στάση, με τον αρμόδιο κοινοβουλευτικό τομεάρχη, Παύλο Χρηστίδη, να αναλαμβάνει την επίλυση των αποριών τους.

Ο Ανδρουλάκης, έχει ήδη παρέχει οδηγίες στους βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τον καθορισμό της γραμμής του κόμματος σε διάφορα ζητήματα, με στόχο την αποφυγή παρεξηγήσεων και στρεβλώσεων στο μέλλον.

Επιπλέον, η συνεδρίαση ασχολήθηκε με το θέμα της επιστολικής ψήφου, με πηγές να αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει το σχετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ