Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις της Goldman Sachs για τις εκλογές στην Ελλάδα – Ποια κυβέρνηση βλέπουν οι οίκοι αξιολόγησης

Η ελληνική οικονομία απολαμβάνει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και χαμηλότερο πληθωρισμό από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, ενώ η χώρα προετοιμάζεται για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, εξηγεί η Goldman Sachs και ο οικονομολόγος του οίκου Filippo Taddei. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ότι είναι απίθανο το πρώτο κόμμα να μπορέσει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο Taddei βλέπει δύο επιλογές ως πιθανότερες: είτε θα σχηματιστεί κυβέρνηση μεταξύ της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που σήμερα βρίσκεται στην 3η θέση στις δημοσκοπήσεις μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, είτε θα προκηρυχθούν νέες εκλογές για τις αρχές Ιουλίου.

Οι νέες εκλογές θα γίνουν με νέο εκλογικό σύστημα, που παρέχει μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα. Η Ν.Δ. ενδέχεται να έχει κίνητρο να πιέσει για τις εκλογές, ώστε να επιτύχει μονοκομματική πλειοψηφία ή μεγαλύτερη ισχύ στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...