Τι αποκαλύπτει ο Αλέξης Χαρίτσης για την ίδρυση νέου κόμματος

Τι αποκαλύπτει ο Αλέξης Χαρίτσης για την ίδρυση νέου κόμματος. «Δεν μπορούσαμε να μένουμε άπραγοι όταν βλέπαμε έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο, χώρο τον οποίο όσοι φύγαμε τον χτίσαμε με πολύ μεγάλο κόπο και πολλές θυσίες όλα τα προηγούμενα χρόνια, όλο αυτό το χώρο να τον βλέπουμε να εκφυλίζεται», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στους λόγους αποχώρησης κορυφαίων στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm, ο ανεξάρτητος βουλευτής αναφέρθηκε στη δημιουργία της νέας Κοινοβουλετικής Ομάδας, λέγοντας πως «έχουμε τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε μια ΚΟ της οποίας η σύνθεση εγγυάται ότι θα μπορούμε να έχουμε μια παρουσία από τη δική μας αριστερή σκοπιά σε όλα τα μεγάλα θέματα τα οποία προκύπτουν για την ελληνική κοινωνία με τρόπο εξαιρετικά επαρκή».

Σχετικά με το αν θα ιδρύσουν νέο κόμμα, τόνισε πως «δεν θέλουμε να προχωρήσουμε απλώς και μόνο με μια τεχνητή συγκόλληση των θραυσμάτων του παλιού ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει το επόμενο διάστημα είναι να δημιουργήσουμε κάτι νέο, να δημιουργήσουμε κάτι φρέσκο, να δημιουργήσουμε μια νέα προσπάθεια στο χώρο της Αριστεράς η οποία θα συνενώνει δυνάμεις σε ένα πολύ ευρύ φάσμα. Θα καλύπτει και το χώρο της οικολογία, θα καλύπτει και το χώρο της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ο στόχος μας είναι να έχουμε έναν προγραμματικό λόγο ο οποίος θα είναι αριστερός, θα είναι σύγχρονος, θα είναι τεκμηριωμένος, θα είναι μαχητικός, θα είναι προγραμματικός και εκεί θα φανεί η διαφορά με τις άλλες δυνάμεις».

Τέλος, σχολίασε και τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «επέλεξε μια στάση την οποία δεν νομίζω ότι εχει νόημα να κρίνουμε, ήταν μια στάση συνεπής όλο αυτό το διάστημα από εκεί και πέρα εμείς έπρεπε να πάρουμε τις αποφάσεις μας βάσει των εξελίξεων που βλέπαμε στο χώρο μας και βάσει της ευθύνης που έχουμε αναλάβει απέναντι στους συμπολίτες μας και απέναντι στους συντρόφους μας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ