Τζο Μπάιντεν: Του έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες το μικρόφωνο όταν άρχισε να παραμιλά (vid)

Με συνοπτικές διαδικασίες έλαβε τέλος η συνέντευξη Τύπου του Τζο Μπάιντεν στο Βιετνάμ, όταν η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου έκλεισε το μικρόφωνο του Αμερικανού προέδρου την ώρα που μίλαγε. Όταν μετά από λίγα λεπτά, ο Μπάιντεν κατάλαβε ότι δεν έχει ήχο, αναγκάστηκε να απομακρυνθεί και να κατευθυνθεί στα παρασκήνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ άρχισε να παραμιλά λέγοντας: «Μιλήσαμε για σταθερότητα, μιλήσαμε για τον Τρίτο Κόσμο, συγγνώμη, το Νότιο Ημισφαίριο έχει πρόσβαση στην αλλαγή». Σε αυτό το σημείο, παρενέβη η εκπρόσωπος Τύπου Karine Jean Pierre λέγοντας «Σας ευχαριστώ όλους. Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε», κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο την συνέντευξη.

Μετά την παρέμβαση αυτή, άρχισε να παίζει τζαζ μουσική από το μεγάφωνο, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να προσπαθεί ακόμα να απαντήσει σε ερωτήσεις, καθώς συνέχισε να μιλάει στο μικρόφωνο. Τότε η μουσική δυνάμωσε, με αποτέλεσμα ο Μπάιντεν να πάρει τον δερμάτινο φάκελό του και να απομακρυνθεί από τη σκηνή, εξαφανιζόμενος πίσω από μια μαύρη κουρτίνα.

Το βεβαρυμένο πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου

Μετά από δύο ημέρες στην Ινδία για την Σύνοδο Κορυφής των G20, ο Μπάιντεν πέταξε την Κυριακή στο Βιετνάμ για να αναβαθμίσει τις διπλωματικές σχέσεις των χωρών και έκλεισε την ημέρα με συνέντευξη Τύπου.

Στόχος του Μπάιντεν ήταν να κάνει μία επίδειξη αντοχής, δείχνοντας ότι μπορεί να κάνει τον γύρο του κόσμου σε πέντε ημέρες. Παρόλα αυτά, ο Αμερικανός πρόεδρος σε εκδήλωση ανέφερε ότι δεν γνώριζε αν ήταν πρωί ή βράδυ και στο τέλος είπε: «Δεν ξέρω για εσάς εγώ πάντως πάω για ύπνο».

Τα παραλειπόμενα της συνέντευξης Τύπου

Με καθυστέρηση μίας ώρας ξεκίνησε η συνέντευξη Τύπου στο Βιετνάμ και ξεκίνησε με τον πρόεδρο να αναγνωρίζει πως οι βοηθοί του, του είπαν σε ποιους θα απευθυνόταν. «Μου έδωσαν πέντε άτομα εδώ», ανέφερε ο Μπάιντεν, καλώντας ονόματα από την λίστα και μιλώντας για αυτήν απολογητικά.

Πρόσθεσε δε «Απλώς ακολουθώ εντολές εδώ», καθώς κοίταξε την λίστα του για να καλέσει έναν άλλο δημοσιογράφος, ενώ οι υπόλοιποι που κάθονταν στο ακροατήριο, φώναζαν και κούναγαν τα χέρια τους για να κληθούν να κάνουν ερώτηση.

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων ήταν αρκετά δύσκολες, καθώς οι περισσότερες αφορούσαν την Κίνα και ο Μπάιντεν παρέλειψε να απαντήσει στα ερωτήματα αυτά – έτσι δεν αναφέρθηκε στη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα που ξεκινούν από κοινού επιχειρηματικές δραστηριότητες, ούτε στη δυσαρέσκεια της Ουκρανίας για τη δήλωση της G20 σχετικά με τον πόλεμο, η οποία δεν κατονομάζει τη Ρωσία ως επιτιθέμενο.

Σε κάποια φάση, ο Μπάιντεν άρπαξε το μικρόφωνο και άρχισε να περπατάει. Κινήθηκε προς την πλευρά της σκηνής όπου στεκόταν ένας από τους πέντε επιλεγμένους δημοσιογράφους, αλλά για λίγο έδωσε την εντύπωση ότι εγκατέλειπε τη συνέντευξη Τύπου.

Πώς αντέδρασαν οι επικριτές του

Η στάση του Μπάιντεν στην συνέντευξη και τα σχόλια που έκανε έγιναν αντικείμενο κριτικής από τους επικριτές του, λέγοντας μάλιστα, ότι θα δυσκολευτεί να βγάλει εις πέρας μία δεύτερη θητεία στο τιμόνι της ηγεσίας των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα:

«Ο Μπάιντεν μπερδεύεται ΠΟΛΥ κατά τη διάρκεια της «συνέντευξης Τύπου» του στο Βιετνάμ», έγραψε στο Twitter η RNC Research.

«Και οι Δημοκρατικοί αναρωτιούνται γιατί ο Μπάιντεν δεν έχει καλύτερα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις», πρόσθεσε ο πρώην ανώτερος σύμβουλος του Τραμπ, Τζέισον Μίλερ.

«Δηλαδή κάνει ένα αστείο στο Βιετνάμ για μια ατάκα (όχι τραγούδι) σε μια (σπουδαία) ταινία που αφορά τις ΗΠΑ που βρίσκονται σε πόλεμο στη χώρα τους;» πρόσθεσε ο Booker9e.

Ο Μπάιντεν είχε ανοίξει την συνέντευξη τύπου σημειώνοντας: «Ένα από τα μέλη του προσωπικού μου είπε: «Θυμάστε το διάσημο τραγούδι Good Morning Vietnam;». Λοιπόν, καλησπέρα, Βιετνάμ! είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους, αποκαλώντας κατά λάθος τραγούδι την ταινία του Ρόμπιν Γουίλιαμς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ