Τα ονόματα: Πρόσωπα που κατέστρεψαν τον Τσίπρα – Οι Καραμανλικοί που έδιωξαν τους Παπανδρεϊκούς και οδήγησαν στο 17% – Ο επικοινωνιολόγος και ο κορυφαίος δημοσκόπος

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Σας έχω γράψει ότι εδώ θα έχουμε συγκλονιστικές αποκαλύψεις, συνταρακτικές αποκαλύψεις για όσα συνέβησαν πρόσφατα, αλλά και παλαιότερα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ας ξεκινήσουμε από τα πρόσφατα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τραγικές επιλογές στο περιβάλλον του. Και εννοώ στο πολύ στενό του περιβάλλον.

Καλά πληροφορημένη πηγή μου που βρισκόταν πολύ κοντά στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μου αποκάλυψε τις προάλλες: “Ο Αλέξης έφερε τους Καραμανλικούς και έδιωξε τους Παπανδρεϊκούς”.

Τι ήθελε να πει; Μα ότι στο περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα κυριάρχησαν πρόσωπα που έχουν συνδέσει την παρουσία τους στα δημόσια πράγματα με τον Καραμανλή και αυτά έδιωξε ένα τμήμα της βάσης του κόμματος που έχει ως σημείο αναφοράς τους Παπανδρέου.

Θα γράψω ονόματα: Ο επικοινωνιολόγος Γιάννης Λούλης. Είχε μία φιλοκαραμανλική, αντιμητσοτακική προσέγγιση, η οποία θα μπορούσε να είχε απήχηση σε απογοητευμένους Δεξιούς, όχι όμως τους ΠΑΣόκους που αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια.

Ο δημοσκόπος Δημήτρης Μαύρος, επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB, είχε παρόμοια προσέγγιση και από ένα σημείο και μετά, για να μην χαλάσει τις στενές σχέσεις που έχει με το Δεξιό κατεστημένο (αφού ήταν δημοσκόπος της Δεξιάς), πέταξε λευκή πετσέτα.

Στη δημόσια εικόνα εκτός από τους άσχετους – περιθωριακούς του 3% κυριάρχησαν πρόσωπα, όπως ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Όλους αυτούς τους έβλεπαν οι ΠΑΣΟΚοι και σταδιακά έφευγαν.

Μετά τον θάνατο του αείμνηστου Ηλία Νικολακόπουλου, ο οποίος είχε σοβαρό λόγο στις επικοινωνιακές αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα, άλλαξαν πολλά.

Κυριάρχησαν πρόσωπα τα οποία δεν είχαν τη… τεχνογνωσία να χτυπήσουν τη Δεξιά. Γιατί; Μα γιατί προέρχονται από τη Δεξιά. “Αλλιώς βαράει το παλιό ΠΑΣΟΚ”, είπε η καλά πληροφορημένη πηγή μου και έχει δίκιο.

Φυσικά δεν είναι μόνο αυτοί που κατέστρεψαν τον Τσίπρα. Υπάρχουν και άλλοι. Θα τα γράψουμε. Κάθε μέρα θα γράφουμε.

Συνεχίζεται…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ