Τα «μαύρα» Χριστούγεννα της Εύας

Χριστούγεννα στις φυλακές Χάρεν των Βρυξελλών έκανε η τέως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, η οποία κατηγορείται ότι συμμετείχε στο σκάνδαλο του Qatar Gate.

Η παράταση της κράτησής της για έναν μήνα παραπάνω κρίθηκε την περασμένη Πέμπτη (22/12) από το Δικαστικό Συμβούλιο του Βελγίου, έως ότου δηλαδή εξεταστεί το νέο αίτημα αποφυλάκισης που θα υποβάλλει.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, τα Χριστούγεννα δεν ήταν ιδιαίτερα εύθυμα για την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή, καθώς είναι αναστατωμένη και σε άσχημη ψυχολογική της κατάσταση. Με τις έρευνες των βελγικών αρχών για τα «πλοκάμια» που είχε απλώσει το Κατάρ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να οδεύουν προς το τέλος της, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η άρνηση του δικαστή να συναινέσει στην αποφυλάκισή της στηρίζεται σε ένα βασικό στοιχεία και πιο συγκεκριμένα στο γεγονός ότι η Εύα Καϊλή είχε τα χρήματα στο σπίτι της χωρίς να ενημερώσει τις αρχές.

Δημοσιογράφος της Corriere Della Serra της ιταλικής εφημερίδας που πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη της υπόθεσης ανέφερε ότι η Εύα Καϊλή είτε ήταν αθώα ή ένοχη, είτε ήξερε, είτε όχι για την παρουσία των χρημάτων δεν έχει σημασία, καθώς το κύρος και ο θεσμικός της ρόλος ως αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν της επιτρέπει να έχει 650.000 ευρώ μετρητά στο σπίτι της. «Είναι αδύνατο και αδιανόητο», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ