Ταΐζουν σανό τον κόσμο της ΑΕΚ – Τι πραγματικά συνέβη στην Τούμπα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

*Χθες είχαμε το ντέρμπι κορυφής ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

*Με το τέλος του αγώνα ο ΠΑΟΚ παραμένει πρώτος (και είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει σε όλες τις διοργανώσεις), ενώ η ΑΕΚ έπεσε από τη δεύτερη στην τρίτη θέση, αφού ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Πανσερραϊκό με διαιτητικά όργια.

*Και τώρα θέλω να σας δείξω ένα πρωτοσέλιδο. Το πρωτοσέλιδο της σημερινής ΩΡΑΣ ΓΙΑ ΣΠΟΡ. Μιλάμε για έπος. Δείτε το.

*ΑΦΕΝΤΙΚΟ Η ΑΕΚ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΗ και έχει αποκλειστεί ταπεινωτικά στην Ευρώπη και έχει αποκλειστεί και από τον Άρη στο Κύπελλο;

*ΑΦΕΝΤΙΚΟ η ΑΕΚ που έκανε μία φάση σε όλο το παιχνίδι, έβαλε γκολ και μετά έπαιξε ταμπούρι, σαν να έπαιζε ο Λεβαδειακός, ενώ στο μεταξύ θα έπρεπε να παίζει με εννέα παίχτες αφού ο πονηρός Αζέρος διαιτητής προστάτεψε τους παίκτες της από το αντιαθλητικό παιχνίδι και το… βόλεϊ που έπαιζαν;

*ΑΦΕΝΤΙΚΟ η ΑΕΚ, που αν και ο ΠΑΟΚ ήταν μέτριος, στο δεύτερο ημίχρονο το γήπεδο έγειρε. Και έκανε και “Χ”άρη;

*Δεν πρέπει να παραμυθιάζουν τον κόσμο της ΑΕΚ. Η φετινή ομάδα δεν έχει καμία σχέση με την περυσινή. Και ο Αλμέιδα έκανε το μοναδικό που ξέρει. Σκληρό παιχνίδι με υπεραριθμία στο κέντρο και γιόμες μήπως πάρει την μπάλα ο Λιβάι Γκαρσία και μπει κανένα γκολ κατά λάθος.

*Όταν ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να παίξει το παιχνίδι του, η ΑΕΚ εξαφανίστηκε. Όταν ο Λουτσέσκου έκανε τις αλλαγές του ο ΠΑΟΚ ανέβηκε – δείγμα του ότι ο ΠΑΟΚ έχει πιο ποιοτικό ρόστερ από την ΑΕΚ -, ενώ όταν έκανε ο Αλμέιδα τις δικές του, η ΑΕΚ οπισθοχώρησε και παίζοντας ταμπούρι πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας, που είναι κακό αποτέλεσμα γιατί την έφερε τρίτη. Ξέρετε, είναι δύσκολο – με δύο αντιπάλους να βρίσκονται από επάνω – να κερδίσει κάποιος το πρωτάθλημα. Ούτε η ΑΕΚ θα κερδίζει διαρκώς, ούτε οι άλλοι θα χάνουν μόνιμα. Ούτε θα κάνουν κοιλιά και οι δύο ανταγωνιστές της ΑΕΚ. Στατιστικά. Λογικά η ΑΕΚ θα μπει ως τρίτη στα πλέι οφ. Και δύσκολα ο τρίτος θα πάρει το πρωτάθλημα.

*Αν το παιχνίδι είχε ακόμη πέντε λεπτά, ο ΠΑΟΚ θα το έπαιρνε. Αν ο ΠΑΟΚ σκόραρε στις ευκαιρίες του, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, τότε το κοντέρ θα έγραφε 3-0. Αν ο διαιτητής είχε αποβάλει τους παίκτες της ΑΕΚ που έπρεπε να έχει αποβάλει, σήμερα θα μιλούσαμε για ιστορικό διασυρμό της ΑΕΚ. Αν είχαν σκοράρει νωρίτερα ο Σαμάτα, ο Κωνσταντέλιας ή ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ Ντεσπότοφ, ο ΠΑΟΚ θα είχε κερδίσει ΣΙΓΟΥΡΑ. Αν ο Κωνσταντέλιας δεν είχε πυρετό και έπαιζε, με βάση το πλάνο του Λουτσέσκου, θα βλέπαμε άλλο ματς Αυτή είναι η πραγματικότητα.

*Υπάρχει, όμως, και μία άλλη πραγματικότητα. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ και το προπονητικό τιμ της ομάδας φάνηκε ότι επηρεάστηκαν από την προπαγάνδα, που παρουσιάζει την ΤΡΙΤΗ ΑΕΚ σαν κάτι ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτυ και Ρεάλ Μαδρίτης. Όταν ο ΠΑΟΚ ανέβηκε η ΑΕΚ έχασε τα αυγά και πασχάλια. Τώρα ο Λουτσέσκου, που φάνηκε να λύνει τον γρίφο, ξέρει τι θα πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα. Επιθετικό ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο που ξέρει να παίζει καλά ο ΠΑΟΚ, και θα τους ισοπεδώσει όλους.

*Εγώ καταλαβαίνω την αγωνία των δημοσιογράφων που πρόσκεινται στην ΑΕΚ να βαφτίσουν το ψάρι κρέας. Έχουν πελατεία και πρέπει να την ικανοποιήσουν. Φανταστείτε, όμως. Φανταστείτε ο ΠΑΟΚ να είχε αποκλειστεί ο ΠΑΟΚ από τον Άρη στο κύπελλο και να είχε αποκλειστεί και στην Ευρώπη, αλλά και να ήταν σήμερα τρίτος. Θα ζητούσαν να “σταυρώσουν” τον Λουτσέσκου και τον Ιβάν Σαββίδη για παραδειγματισμό μπροστά τον Λευκό Πύργο. Στην ΑΕΚ, όμως, είναι ικανοποιημένοι, νιώθουν ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ενώ είναι τρίτοι στο πρωτάθλημα και έχουν αποκλειστεί σε όλες τις άλλες διοργανώσεις. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.

*Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη. Αλλά στη δεδομένη στιγμή η καλύτερη ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ, αυτή είναι η αλήθεια. Άσε που ο ΠΑΟΚ έχει και άλλους στόχους να κυνηγήσει.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...