Τέμπη: Απολογείται στον Εφέτη ανακριτή πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ

Συνεχίζεται η έρευνα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το κατώφλι του εφέτη ανακριτή Λάρισας περνάει σήμερα, Παρασκευή, για να απολογηθεί ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ που κατείχε αυτή την θέση από τις αρχές Νοεμβρίου του 2019 μέχρι τις 3 Ιουνίου του 2020.

Ελεύθερος με όρους πρώην διευθύνων σύμβουλος

Χθες, Πέμπτη, μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος με όρους αφέθηκε πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, την περίοδο 2018-2019.

ΠΑΣΟΚ: Προανακριτική για τα Τέμπη

Χθες, Πέμπτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια του σχεδίου νόμου για την ενσωμάτωση δύο κοινοτικών Οδηγιών για τις μεταφορές, απηύθυνε κάλεσμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη

Ο κ. Κατρίνης τόνισε πως «δεν μπορεί να επικρατήσει η άποψη των επικοινωνιακών συμβούλων του Πρωθυπουργού ότι οι νεκροί ξεχνιούνται μετά από ένα μήνα», καθώς «υπάρχουν και κάποιοι που δεν ξεχνούν» και «υπάρχουν κάποιοι που έχασαν άδικα τα παιδιά τους και ζητούν δικαίωση, ζητούν δικαιοσύνη».

Την πρωτοβουλία για σύσταση προανακριτικής προανήγγειλε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, είπε πως «η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει βάσει του πορίσματος του Ευρωπαίου Εισαγγελέα  αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής για το έγκλημα, την τραγωδία των Τεμπών. Και θα ήθελα πραγματικά να δω τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ