ΣΥΡΙΖΑ: Οι περιοδείες του Νίκου Παππά

Ολοκλήρωσε το βράδυ της Τετάρτης, 13 Σεπτεμβρίου, τις περιοδείες του σε κάθε εκλογική περιφέρεια της Αττικής ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νίκος Παππάς.

Μέσα από το σύνολο των δημόσιων παρεμβάσεων του, όπως επισημαίνεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου, διατύπωσε τις θέσεις και τις προτάσεις του για θέματα όπως η οργάνωση του κόμματος την επόμενη ημέρα, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, η αποκατάσταση των πληγών της Θεσσαλίας και η στήριξη της κοινωνίας μετά την πρόσφατη καταστροφή, τα ελληνοτουρκικά, κ.ά.

Στα σημαντικότερα σημεία των τοποθετήσεών του περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η θέση του για δημιουργία «της μεγάλης προοδευτικής παράταξης της Αριστεράς, της παράταξης της νίκης που θα αναμετρηθεί με τον Μητσοτάκη και θα τον νικήσει».

Ο κ. Παππάς σημείωσε επανειλημμένα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συσπειρώνει τον κόσμο από την Αριστερά ως το Κέντρο. Αυτή είναι η ταυτότητά μας και την επιβεβαιώνουμε. Κάθε άλλη θέση που ακούγεται στον δημόσιο διάλογο οδηγεί σε αναθεώρηση της ομόφωνα ψηφισμένης, από το 2019, διακήρυξής μας».

Βασική θέση του: «Ούτε κόμμα “χυλός” που θα έχει έναν ηγέτη, ο οποίος δεν θα λογοδοτεί πουθενά, ούτε κόμμα “στρείδι”, το οποίο θα έρχεται από το χειρότερό μας παρελθόν και θα διατηρεί ένα κόμμα περίκλειστο, το οποίο δεν θα αφήνει -διά μέσω των δομών του- τα μέλη του να εκφραστούν».

Σύμφνα με τον ίδιο, για την ανάκαμψη και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ «υπάρχουν σαφείς πολιτικές, προγραμματικές και οργανωτικές προϋποθέσεις: Να διασφαλίσουμε πολιτική και κοινωνική ευρύτητα, να αποκλείσουμε την προγραμματική μας απονεύρωση, να αξιοποιήσουμε και να ενσωματώσουμε τα 110 χιλιάδες νέα μέλη, μεταξύ άλλων».

Ο κ. Παππάς τόνισε στις συναντήσεις με μέλη και φίλους όλη αυτήν την περίοδο ότι «δεν είμαστε απλά το κόμμα της μισθωτής εργασίας. Γιατί και οι αυτοαπασχολούμενοι και οι άνθρωποι των μικρών επιχειρήσεων είναι άνθρωποι πολλές φορές σκληρά εργαζόμενοι…», «δεν θα τους αφήσουμε στη Δεξιά…», «αν εξασφαλίσουμε συνθήκες βιωσιμότητας των μικρών επιχειρήσεων, μπορούμε ευκολότερα να προστατέψουμε και τη μισθωτή εργασία που ακουμπά κατά 80% με 85% σε αυτές τις επιχειρήσεις».

Ως προς τα ελληνοτουρκικά υποστήριξε ότι «καμία συναίνεση δεν θα λάβει ο κ. Μητσοτάκης σε μια συμφωνία με τον κ. Ερντογάν, που μας πάει πιο πίσω από όσα πετύχαμε το 2015-2019 με την πολυδιάστατη πολιτική μας και τις σημαντικές επιτυχίες σε διπλωματικό επίπεδο».

Στο πλαίσιο της κριτικής του προς την κυβέρνηση εκτίμησε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να εγγυηθεί τον ολόπλευρο εκσυγχρονισμό, όπως λέει, αλλά την ολόπλευρη κρίση». «Χρειάζεται πολιτικός αγώνας σε όλα τα επίπεδα», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου, ο κ. Παππάς επισκέφθηκε συνολικά 26 πόλεις (σε 22 νομούς), ενώ πραγματοποίησε, μαζί με τους συνεργάτες του, τηλεδιασκέψεις με στελέχη του κόμματος από όλη τη χώρα και συναντήσεις με φορείς της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, διοικήσεις επιμελητηρίων και εμπορικών συλλόγων, στελέχη της αυτοδιοίκησης, μέλη φεμινιστικών κινημάτων, εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου και διοικήσεις συνεταιρισμών, μέλη της νεολαίας, start uppers, συνδικαλιστές, πλημμυροπαθείς και πυροπαθείς, κ.ά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...