Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο διεθνής διασυρμός της Εύας Καϊλή – Τι γράφουν οι εφημερίδας του εξωτερικού (pic)

Η είδηση παράτασης της κράτησης της Εύας Καϊλή κάνει τον γύρο της Ευρώπης, με τα διεθνή ΜΜΕ να μεταδίδουν άμεσα τη συγκεκριμένη είδηση.

Ο ξένος Τύπος ανέδειξε το θέμα εστιάζοντας στο γεγονός ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών.

«Παρατείνεται για έναν μήνα η κράτηση της Εύας Καϊλή. Η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή θα παραμείνει υπό κράτηση αφού κατηγορήθηκε για έρευνα για διαφθορά», γράφει η βελγική Le Soir.

«Παραμένει στη φυλακή. Η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε να κρατήσει υπό κράτηση την Ελληνίδα Εύα Καϊλή, η οποία κατηγορήθηκε αυτόν τον μήνα σε έρευνα για διαφθορά που αφορούσε το Κατάρ και της αφαιρέθηκε το λειτούργημα της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» γράφει η γαλλική Le Parisien.

«Διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η Εύα Καϊλή κρατείται στη φυλακή» γράφει η L’ Echo, με υπότιτλο: «Η Εύα Καϊλή έχει προθεσμία 24 ωρών για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης παράτασης της κράτησής της».

«Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, που κρατείται από τις 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της έρευνας του Qatargate, θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον έναν μήνα» μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ANSA.

Στο κέντρο της αρχικής σελίδας του Politico η είδηση, με τίτλο «Η Εύα Καϊλή θα περάσει τα Χριστούγεννα στη φυλακή, αποφάσισε το δικαστήριο».

Χριστούγεννα στη φυλακή

Να θυμίσουμε ότι η Εισαγγελία του Βελγίου απέρριψε το αίτημα της Εύας Καϊλή να αποφυλακιστεί μετά την ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο των Βρυξελλών.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου αποφάσισε η Εύα Καϊλή να παραμείνει κρατούμενη, δίνοντάς της το δικαίωμα για έφεση, η οποία ωστόσο θα εξεταστεί σε δύο εβδομάδες.

Επομένως, είτε υποβάλει έφεση και απορριφθεί, είτε δεν υποβάλει καθόλου, η επανεξέταση της υπόθεσής της θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει το σκεπτικό της εισαγγελίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...