Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω αναβρασμού για την κομματική πειθαρχία Κασσελάκη

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει αυτό το Σαββατοκύριακο (13-14/01) σε ένα περίοδο εσωτερικών αναταραχών, σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη για κομματική πειθαρχία.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, αναφέρθηκε στο θέμα της κομματικής πειθαρχίας σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, καθιστώντας σαφές ότι η στάση του κάθε βουλευτή θα κριθεί ανάλογα με το συνολικό νομοσχέδιο. Επίσης, τόνισε ότι η συλλογική στάση θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη και ενιαία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με μια ανάρτησή του στα social media, έκανε ένα μεγαλοπρεπές “άδειασμα” στην εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη. Σε αυτήν του έκανε προτροπή να στηρίξει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική πρόοδο, αναφερόμενος στο θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο λήψης ανάλογων μέτρων αν κάποιος βουλευτής αποκλίνει από την πορεία της προόδου και της ισότητας.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Έντονες αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για την κομματική πειθαρχία Κασσελάκη – Ποιοί διαφωνούν

Σημείωσε, ωστόσο, πως δεν χρησιμοποίησε τη λέξη “διαγραφή” στην ανάρτησή του, αφήνοντας την πόρτα ανοικτή για περαιτέρω συζήτηση και αποφάσεις ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ