Έντονες αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για την κομματική πειθαρχία Κασσελάκη – Ποιοί διαφωνούν

Η πρόσφατη κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη , που προκαλεί αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, αφορά στην επιβολή κομματικής πειθαρχίας στην κοινοβουλευτική ομάδα για το νομοσχέδιο περί γάμου ομοφυλόφιλων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τη στήριξή του στο νομοσχέδιο σε συνέντευξη του προέδρου του στο Star.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση προκάλεσε ενόχληση σε ορισμένα στελέχη. Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιώργος Τσίπρας, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την έλλειψη συζήτησης σχετικά με την τακτική του κόμματος και επισήμανε την ανάγκη για συνεκτική προσέγγιση.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Ενόχλησε και τον Τσίπρα η κομματική πειθαρχία Κασσελάκη

Ορισμένοι βουλευτές, όπως ο Γιάννης Σαρακιώτης και ο Διονύσης Καλαματιανός, διαφωνούν με την κομματική πειθαρχία, επισημαίνοντας πως η ψήφος θα δοθεί όπως κι αλλιώς υπέρ του νομοσχεδίου. Αντίθετα, ο βουλευτής Πέτρος Παππάς υποστηρίζει την κομματική πειθαρχία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της για το ταυτοτικό ζήτημα.

Η κίνηση του προέδρου προκαλεί αντιφάσεις και αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς στην επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Παράλληλα, η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων παραμένει στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ