Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας: To «βλέμμα» στη Μαύρη Θάλασσα

Το ΝΑΤΟ και η Ουκρανία θα συζητήσουν το θέμα της ασφάλειας στην Μαύρη Θάλασσα την επόμενη εβδομάδα και ειδικότερα την λειτουργία διαδρόμου για την εξαγωγή των σιτηρών, έπειτα από αίτημα του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε η Ατλαντική Συμμαχία.

Η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οάνου Λουνγκέσκου δήλωσε ότι το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, που συστάθηκε κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής της Συμμαχίας στο Βίλνιους, θα συζητήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση της Ρωσίας να αποσυρθεί από την συμφωνία για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι ζήτησε την διεξαγωγή συνάντησης σήμερα κατά την διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Η εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν την αποχώρηση της Ρωσίας από την συμφωνία και «την συνέχιση των προσπαθειών για την χρησιμοποίηση των τροφίμων ως όπλου, πράγμα που πλήττει εκατομμύρια ευάλωτους ανθρώπους στον κόσμο».

Η συνάντηση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας θα διεξαχθεί σε επίπεδο πρεσβευτών, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Στο βραδινό του μήνυμα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε: «Στην συνεργασία μας κινηθήκαμε σε ένα νέο, πιο προωθημένο επίπεδο, στο Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, και αυτός ο μηχανισμός μπορεί να έχει αποτέλεσμα».

«Πρότεινα στον Γενς να συγκληθεί χωρίς καθυστέρηση το Συμβούλιο για διαβουλεύσεις σχετικά με την κρίση. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες. Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση ασφαλείας στην Μαύρη Θάλασσα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ