Στον ΣΥΡΙΖΑ ψάχνουν τομεάρχη Παιδείας μετά την παραίτηση «βόμβα» – Ποιοί θα καλύψουν το «κενό»

Η παραίτηση της τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνάς Λινού, έχει δημιουργήσει ένα κενό στη θέση αυτή, και η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος αναζητά τον διάδοχό της. Η κα. Λινού ανακοίνωσε την παραίτησή της, αναφέροντας ότι έχει παραιτηθεί εδώ και τρεις εβδομάδες, χωρίς να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το κόμμα ή την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Η προετοιμασία για την Κεντρική Επιτροπή είναι επίσης σε εξέλιξη, με συνεδριάσεις των επιτροπών και την οριστικοποίηση των αποφάσεων για το επερχόμενο συνέδριο.

Οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Διονύσης Καλαματιανός και Θεόφιλος Ξανθόπουλος φαίνεται ότι προσπαθούν να καλύψουν το κενό, ενώ ένας διάδοχος από τον πανεπιστημιακό χώρο είναι πιθανό να προταθεί για τη θέση του τομεάρχη Παιδείας.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Παραίτηση «βόμβα» από τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ – Πως η θέση παραμένει κενή εδώ και τρεις εβδομάδες

Επίσης, προχωρούν τα περιφερειακά-αναπτυξιακά συνέδρια, με δύο προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν το επόμενο δίμηνο, ένα στη Θεσσαλία και ένα στη Δυτική Μακεδονία. Η εσωτερική οργάνωση και ο διορισμός των κατάλληλων προσώπων για τις επικείμενες προκλήσεις αποτελούν προτεραιότητα για το ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν τη φάση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ