Στέφανος Κασσελάκης: Σε κίνδυνο οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις με την αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, εξέφρασε ανησυχία για τον κίνδυνο που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε σχέση με την απόφαση της κυβέρνησης να αποστείλει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα. Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, η επιχείρηση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας «προθύμων» και όχι διεθνούς οργανισμού στον οποίο συμμετέχει η χώρα.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει ότι η προτεραιότητα πρέπει να είναι η προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από τις ένοπλες δυνάμεις. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι ο ρόλος της χώρας πρέπει να επικεντρώνεται στον διπλωματικό της ρόλο, αντί για την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας. Καλεί τη διεθνή κοινότητα να επικεντρωθεί σε διπλωματικές ενέργειες για τη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις στην ασφάλεια και τη ναυσιπλοΐα.

Ο κ. Κασσελάκης εκφράζει την άποψη ότι η Ελλάδα και η ΕΕ μπορούν να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην επίλυση αυτών των ζητημάτων μέσω διπλωματικών προσπαθειών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ