Στέγαστρο Καλατράβα: Γιατί δεν μπορεί να ανοίξει πριν από το 2024 το ΟΑΚΑ

«Έκανα αυτό το αυτονόητο, από τη στιγμή που είχα μία μελέτη στα χέρια μου που έκανε λόγο για αστοχίες στατικότητας στα στέγαστρα Καλατράβα» είπε ο Γιάννης Βρούτσης για το μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει και το οποίο οδήγησε σε προσωρινό κλείσιμο του ΟΑΚΑ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού διευκρίνισε πως δεν έχει κλείσει το ΟΑΚΑ (που είναι μία έκταση 1.000 στρεμμάτων) στο σύνολό του, αλλά το ποδηλατοδρόμιο και το γήπεδο και επανέλαβε ότι για την επαναλειτουργία τους αναμένεται η απόφαση/αξιολόγηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, όπως είπε, το πόρισμα του Επιμελητηρίου αναμένεται το 2024 και στη συνέχεια θα γίνει ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών.

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε επίσης ότι δεν έχει γνώση ότι υπήρξε άλλη μελέτη πέραν αυτή που έφτασε στα χέρια του. Επίσης, σημείωσε ότι στο εξής κανένα αθλητικό κέντρο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει στη χώρα μας εάν δεν έχει άδεια πυρασφάλειας και στατική άδεια και πρόσθεσε ότι θα διατεθούν 57 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ. Συνολικά όπως είπε αυξάνονται κατά 30% οι μεταβιβάσεις του Υπουργείου Αθλητισμού, με βάση το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2024 που κατατέθηκε στη Βουλή. Το υπουργείο Αθλητισμού θα έχει επιπλέον 13,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο στη διάθεσή του για έργα υποδομής και ανάπτυξης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ