Σκάνδαλο στις ΗΠΑ: Απολύθηκε δημοσιογράφος που διερευνούσε το σκάνδαλο Μπάιντεν

Δεν έφτανε μόνο η απόλυση της ρεπόρτερ Κάθριν Χέριτζ που ερευνούσε την ιστορία του φορητού υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν, το CBS φέρεται να κατέσχεσε και τα προσωπικά της αντικείμενα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το CBS κατέσχεσε όλα τα υπάρχοντά της, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αρχείων σε φορητούς σκληρούς δίσκους, των υπολογιστών και το πιο σημαντικό, απόρρητες πληροφορίες για τις «προνομιακές πηγές» που διέθετε.

Ένας πρώην διευθυντής του δικτύου, ο οποίος επίσης μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει.

Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι, σε προηγούμενες απολύσεις, οι δημοσιογράφοι έπαιρναν όλα τα αρχεία και τα περιεχόμενα του γραφείου τους. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Ο ίδιος πρώην αξιωματούχος του CBS επιβεβαίωσε ότι η κατάσχεση του υλικού ήταν «εξωφρενική» και σαφώς έθεσε σε κίνδυνο τις εμπιστευτικές πηγές της δημοσιογράφου.

Πρόκειται για μία πράξη ξεκάθαρης τρομοκρατίας, ώστε να σταματήσουν οι δημοσιογράφοι να διερευνούν τα σκάνδαλα της πιο διεφθαρμένης οικογένειας στην ιστορία των ΗΠΑ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ