Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Ο Άδωνις δημιουργεί 2 μεγάλα προβλήματα στην κυβέρνηση

Μπορεί ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, να προσπάθησε πολύ να δικαιολογήση την κυβέρνηση για το σκάνδαλο με τα emails, όμως τελικά η πρόταση που κατέθεσε μιλώντας στην τηλεόραση δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα στην κυβέρνηση.

Ο Άδωνις ανέφερε τα εξής: «η δική μου πολιτική άποψη, ως βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, είναι ότι θα πρέπει να αλλάξουμε τον νόμο και για την πολιτική εκστρατεία, οι πολιτικοί όλων των κομμάτων να μπορούν να χρησιμοποιούν αυτά τα προσωπικά δεδομένα και να στέλνουμε, αν θέλει κάποιος να το δέχεται ή αν μας λέει όχι, να το μπλοκάρει. Καμία αντίρρηση. Αλλιώς στο τέλος δεν θα μπορούμε να κάνουμε εκλογές. Αυτή είναι η γνώμη μου».

Επιπλέον είπε ότι «το σωστό κατά τη γνώμη μου θα ήταν στον νόμο περί προσωπικών δεδομένων να υπάρχει παράγραφος που να λέει “για λόγους πολιτικής εκστρατείας στις δημοκρατίες, επιτρέπεται όλοι οι υποψήφιοι να λαμβάνουν αυτά τα στοιχεία, να τα χρησιμοποιούν για τις πολιτικές τους εκστρατείες”. Μιλάμε για κάτι που γίνεται συνεχώς. Πρέπει να γίνεται αλλά σωστά και νόμιμα. Όλοι μας έχουμε δεχθεί. Η κυρία Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου έχει αδικηθεί από αυτή την ιστορία, διότι υπήρξε μια εξαιρετική ευρωβουλευτής. Θα λείψει δηλαδή. Κάπου έγινε ένα μεγάλο σφάλμα».

H άποψη του Άδωνι Γεωργιάδη δημιουργεί 2 προβλήματα στην κυβέρνηση:

Αρχικά ο «νόμος» στον οποίο αναφέρεται είναι ο ευρωπαϊκός Γενικός Κανονισμός για τα Προσωπικά Δεδομένα (GDPR), ο οποίος ορίζει με απόλυτη ακρίβεια και σαφήνεια πώς γίνεται η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων (και) των εκλογέων από τις αρμόδιες αρχές, περιγράφοντας, μάλιστα, και διοικητικές, αλλά και ποινικές ευθύνες για την πλημμελή διαχείρισή τους.

Επιπλέον, ο ίδιος ο Άδωνις παραδέχεται ότι γενικώς υπάρχει πρόσβαση των πολιτικών σε λίστες με ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και ότι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του θέματος δεν είναι ο περιορισμός της πρόσβασης, αλλά η αλλαγή του νόμου…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ