Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας: Ολοκληρωτική καταστροφή – Όλα από το «μηδέν»

Οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας έχουν πάθει τεράστια ζημιά σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, Δημήτρης Μόσχος. Σχεδόν αδύνατον να ξαναφτιάξουν τις μονάδες τους.

Ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής έχει χαθεί και τις συνέπειες θα τις δούμε το επόμενο διάστημα. Συνολικά εκτιμάται ότι κοντά 200.000 παραγωγικά ζώα έχουν χαθεί. Μόνο στη Θεσσαλία είναι πάνω από 110.000 τα βοοειδή, χοιρινά, κοτόπουλα και αιγοπρόβατα που έχουν χαθεί. Τα ζώα αυτά και τα προϊόντα τους θα λείψουν από την αγορά. Αρκετοί κτηνοτρόφοι που καταστράφηκαν εντελώς σκέφτονται να φύγουν από την παραγωγή. Δεν δικαιολογείται καμμιά αύξηση στις τιμές των προϊόντων στις λαϊκές αγορές.

Οι τιμές των προϊόντων στις λαϊκές αγορές της Αττικής είναι στα ίδια επίπεδα, δεν έχει αλλάξει ακόμα τίποτα, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Παντελής Μόσχος. Σταθερές είναι σήμερα οι τιμές και στις λαϊκές αγορές που λειτουργούν στη Λάρισα και στον Βόλο, είπε. Έχουμε αυξημένο κόστος παραγωγής είπε κι ανάφερε ότι το πετρέλαιο κίνησης έχει 1,80 το λίτρο όταν οι άλλοι αγρότες στην Ευρώπη το πληρώνουν 0,90 λεπτά το λίτρο. Η τιμή του ρεύματος έχει διπλασιαστεί. Κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση να μειώσει το κόστος παραγωγής των αγροτών, γιατί θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα τον χειμώνα, είπε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ