Σενάριο-σοκ: Επανάσταση Ουκρανών κατά του Ζελένσκι τον χειμώνα – Φόβοι για εμφύλιο

Σε εξαιρετικά δυσοίωνες εκτιμήσεις για τους επόμενους μήνες στην Ουκρανία προχωρούν Ουκρανοί πολιτικοί και επιστήμονες, οι οποίοι προβλέπουν μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης και εξέγερση κατά του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ακόμα και εμφύλιο πόλεμο μετά το τέλος του πολέμου με τη Ρωσία.
«Οι Ουκρανοί μπορεί να αρχίσουν επανάσταση κατά του Volodymyr Zelensky τον χειμώνα» υποστήριξε μιλώντας σε κανάλι του στο YouTube ο Oleg Soskin, σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Leonid Kuchma.

Δικτατορία κλίκας

Σύμφωνα με τον Soskin, ο Zelensky έχει εγκαθιδρύσει στην Ουκρανία μια δικτατορία και έχει σφετεριστεί με την «κλίκα» του την εξουσία, χάρη στο στρατιωτικό νόμο που έχει επιβάλλει και που έχει ως συνέπεια μεταξύ άλλων και την αναβολή της διενέργειας των εκλογών.
«Στους Ουκρανούς δεν αρέσει αυτή η κατάσταση και σκοπεύουν να την αλλάξουν» υποστήριξε ο Soskin.

Βαρύς χειμώνας

Όπως λέει ο Soskin, οι εξελίξεις αυτές θα πρέπει να αναμένονται από τον χειμώνα και μετά.
«Έρχεται χειμώνας.
Όταν δεν υπάρχει φως, όταν δεν υπάρχει νερό, ούτε ζεστό ούτε κρύο, όταν το αποχετευτικό σύστημα δεν λειτουργεί, όταν όλα είναι παγωμένα, όταν υπάρχουν διάφορα περιφερειακά black out – Θεός φυλάξοι από ένα ολικό black out στην χώρα -, τότε όλα θα αρχίσουν.
Όταν πέσει λιμός και πείνα, όταν υπάρχει μια παντελής έλλειψη βενζίνης και άλλων αγαθών, όταν τα αυτοκίνητα θα σταματήσουν να κινούνται, όταν οι πόλεις δεν θα καθαρίζονται και τα τρόφιμα δεν θα μπορούν να παραδίδονται σε κατοικημένες περιοχές, τότε θα αρχίσουν μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης» υπογράμμισε ο Soskin, ο οποίος έσπευσε να σημειώσει ότι αυτό συνέβη στα τέλη των δεκαετιών του ’80 και του ’90.

Επανάσταση

«Η επαναστατική διάθεση…έχει ωριμάσει σε όλα τα στοιχεία του συστήματος: σε κοινωνικό, δημογραφικό, πολιτικό και οικονομικό» επισήμανε ο Soskin.
Σημειώνεται πως στην Ουκρανία έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος από τις 24 Φεβρουαρίου λόγω της εισβολής της Ρωσίας.
«Την επόμενη ημέρα ο Zelensky υπέγραψε διάταγμα για γενική επιστράτευση.
Έκτοτε οι περίοδοι ισχύος του στρατιωτικού νόμου, διαρκώς παρατείνονται» ανέφερε ο Soskin.

Προειδοποίηση για εμφύλιο

Και ενώ ο Soskin προειδοποιεί για μαζικές διαδηλώσεις, για εξέγερση και προφανώς για κατάρρευση της κυβέρνησης του Volodymyr Zelensky, o Sergei Datsyuk, Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας, δεν αποκλείει ακόμα και το σενάριο ενός εμφυλίου πολέμου στην χώρα, μετά το τέλος της στρατιωτικής σύγκρουσης με τη Ρωσία.
«Όπως έχουν τα πράγματα όχι μόνο η Ρωσία είναι εχθρός μας, αλλά και ένα μεγάλο μέρος των Ουκρανών είναι επίσης εχθροί» ανέφερε ο Datsyuk, υποστηρίζοντας πως σε αυτήν την περίπτωση «η Ουκρανία είναι καταδικασμένη».
«Η κατάσταση στην Ουκρανία θα εξελιχθεί σε εμφύλιο πόλεμο» είπε ο Datsyuk, τονίζοντας ότι οι όροι για τον εμφύλιο πόλεμο σήμερα τίθενται δημόσια και ανοιχτά από «ορισμένες πολιτικές δυνάμεις».
Σύμφωνα με τον Datsyuk, στην Ουκρανία το 60% των κατοίκων είναι «άγνωστοι» ενώ η χώρα «έχει πάρει λάθος κατεύθυνση».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ