Σαρώνει ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και επικράτησε εύκολα της Νίκι Χέιλι στις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Νότια Καρολίνα. Και μάλιστα στην… έδρα της Χέιλι, η οποία ήταν κυβερνήτρια της συγκεκριμένης πολιτείας από το 2011 έως το 2017.

Με καταμετρημένο το σύνολο σχεδόν των ψήφων, ο Τραμπ προηγείται με 25 μονάδες της Χέιλι, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον 44 από τους 50 αντιπροσώπου στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων που θα δώσει και το χρίσμα μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών σε όλες τις πολιτείες.

Λίγο αφότου έγινε γνωστή η νίκη του, ο Τραμπ δήλωσε ότι «είναι μια υπέροχη ημέρα». Αναφερόμενος στις επόμενες αναμετρήσεις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ προεξόφλησε νίκη στο Μίσιγκαν πριν από την αποκαλούμενη «Σούπερ Τρίτη» τον ερχόμενο μήνα, όταν θα διεξαχθούν προκριματικές σε 15 αμερικανικές πολιτείες.

Ο Τραμπ ελπίζει πως θα αναγκάσει σύντομα την πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ να ρίξει «λευκή πετσέτα», αλλά μέχρι στιγμής η 52χρονη Νίκι Χέιλι αρνείται να εγκαταλείψει την κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Η Χέιλι, παρά την ήττα της, επανέλαβε ότι δεν θα αποσυρθεί από την κούρσα. «Είμαι μια γυναίκα που κρατά τον λόγο της!» είπε η Νίκι Χέιλι στους οπαδούς της. Τόνισε ότι δεν θα εγκαταλείψει αυτόν τον αγώνα όσο η πλειοψηφία των Αμερικανών απορρίπτει τόσο τον Ντόναλντ Τραμπ όσο και τον Τζο Μπάιντεν.

Τέσσερις νίκες

Ο Τραμπ έχει κερδίσει ήδη τις προκριματικές  εκλογές στην Αϊόβα, στο Νιου Χάμσαϊρ και στη Νεβάδα και όλα δείχνουν ότι θα είναι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων που θα αντιμετωπίσει τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ γιόρτασε τη νίκη του σε  μια συνάντηση υπερσυντηρητικών κοντά στην Ουάσιγκτον, «ζωγραφίζοντας» μια ζοφερή εικόνα για το μέλλον των ΗΠΑ.

Υποσχέθηκε στους οπαδούς του ότι θα νικήσει τον νυν πρόεδρο, Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, τον οποίο κατηγόρησε πως «καταστρέφει τη χώρα». «Θα του πούμε: Τζο, απολύεσαι! Βγες έξω!», είπε καταχειροκροτούμενος από υποστηρικτές του.

Το επόμενο ραντεβού των δυο υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων είναι την προσεχή Τρίτη στο Μίσιγκαν.

Μια εβδομάδα αργότερα, στις 5 Μαρτίου, στη λεγόμενη «Σούπερ Τρίτη», θα διεξαχθούν εκλογές σε περισσότερες από 12  πολιτείες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ