Ρωσικά ΜΜΕ: Δεν έχει κλείσει η ποινική έρευνα κατά του Πριγκόζιν

Υπό έρευνα παραμένει ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής εταιρείας Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν, ως ύποπτος για διοργάνωση ένοπλης ανταρσίας, αναφέρουν ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την εξέγερσή του ξεκίνησε στις 23 Ιουνίου, όταν ανακοίνωσε «πορεία για τη δικαιοσύνη» από τους μαχητές του εναντίον της στρατιωτικής ηγεσίας. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τον κατηγόρησε για «προδοσία» και η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ξεκίνησε ποινική έρευνα εναντίον του.

Ωστόσο, με τη μεσολάβηση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, ο Πριγκόζιν συμφώνησε να φύγει από τη Ρωσία για τη γειτονική Λευκορωσία το Σάββατο. Έπειτα ανακοινώθηκε ότι οι κατηγορίες αποσύρθηκαν με αντάλλαγμα την επιστροφή των δυνάμεών του- που είχαν εισέλθει στη Ρωσία- στους στρατώνες, όπως προβλεπόταν από την συμφωνία.

Πάντως, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti που επικαλείται πηγή από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, η ποινική υπόθεση εναντίον του Πριγκόζιν για την ανταρσία δεν έχει κλείσει.

Αντίστοιχα, η εφημερίδα Kommersant, η οποία επικαλείται μη κατονομαζόμενη πηγή αναφέρει ότι ο Πριγκόζιν παραμένει υπό έρευνα από την FSB. Στην ιστοσελίδα της Kommersant, η πηγή της εφημερίδας δήλωσε πως δεν υπήρξε μέχρι στιγμής ο χρόνος για να αρθούν οι ποινικές κατηγορίες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...