Ρωσία: «Dead man walking» ο Πριγκόζιν – Δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει ζωντανός για πολύ ακόμα

Είναι το πρόσωπο των ημερών στη Ρωσία και βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς προσοχής. Με τόλμη και αυθάδεια ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ξεκίνησε την εξέγερσή του στις 23 Ιουνίου, όταν ανακοίνωσε «πορεία για τη δικαιοσύνη» από τους μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner εναντίον της στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας. Η ανταρσία έληξε πολύ σύντομα με τη μεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο, και ο Πριγκόζιν θα βρεθεί εξόριστος στη Λευκορωσία.

Για την ώρα πάντως δεν τον έχουμε δει πουθενά. Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε αυτό Σαββατοκύριακο ότι ο Πριγκόζιν θα πάει στην Λευκορωσία και η Wagner θα απορροφηθεί από το υπουργείο Άμυνας. Ο ίδιος, που δεν συνηθίζει να μην κάνει αισθητή την παρουσία του με δημόσιες δηλώσεις, δεν έχει σχολιάσει τίποτα μέχρι στιγμής.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Πριγκόζιν, ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμων και πρόεδρος του Eurasia Group Ίαν Μπρέμερ κάνει λόγο για ένα ζωντανό νεκρό (dead man walking).

Ο Πριγκόζιν είναι «ένα είδος ζωντανού νεκρού σε αυτό το σημείο», είπε, προσθέτοντας: «Θα εκπλαγώ πολύ αν θα είναι ακόμα μαζί μας σε λίγους μήνες».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...