Ραγκούσης και Τσίπρας προτείνουν να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ερωτηματικό παραμένει η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, τους βασικούς άξονες του οποίου παρουσίασε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε οπωσδήποτε: «Ερωτηματικό» η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός άνοιξε χθες τα χαρτιά του για το νομοσχέδιο και το ίδιο αναμένεται να κάνει απόψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη που θα παραχωρήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταρ και στην Μάρα Ζαχαρέα.

Παράλληλα δύο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οι Γιώργος Τσίπρας και Γιάννης Ραγκούσης, έχουν ταχθεί υπέρ της υπερψήφισης από το κόμμα τους του νομοσχεδίου για το γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών.

Σήμερα ο πρώην υπουργός και πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 και στην εκπομπή μπρα-ντε-φέρ τάχθηκε υπέρ της ψήφισης από τον ΣΥΡΙΖΑ του νόμου.

«Αν αποκτήσει χώρα μας ένα νόμο που θα θεσμοθετεί το γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών και θα νομιμοποιεί και την δυνατότητα, μέσω τεκνοθεσίας, της απόκτησης παιδιών προκειμένου αυτά τα παιδιά να ζουν και να μεγαλώνουν σε περιβάλλον αγάπης αυτό θα είναι μια πολύ μεγάλη εξέλιξη για την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό δικαιϊκό μας σύστημα»

Ο κ. Ραγκούσης αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και στα 10 σημεία που περιλαμβάνει ανέφερε πως εάν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης έχει τα οκτώ από τα 10 σημεία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ τότε αυτό πρέπει να γίνει δεκτό από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα επιπλέον σημεία ο ΣΥΡΙΖΑ να τα κρατήσει για να τα νομοθετήσει σε μια επόμενη φάση.

«Εμείς έχουμε κάνει μία πρόταση που περιλαμβάνει κι άλλασημεία εάν απ’ αυτά τα 10 σημεία της πρότασης μας μπορεί να γίνουν αποδεκτά τα οκτώ όπως παραδείγματος χάρη προκύπτει από τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και αυτά να γίνουν νόμος του κράτους αυτά είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για την ελληνική κοινωνία.

Είναι σαφές θα έχει διαρροές η Νέα Δημοκρατία είτε λόγω αποχής είτε λόγω καταψήφισης.

Αν είναι να περάσει αυτός ο νόμος η πιθανότητα είναι να ψηφιστεί και από μας και από το ΠΑΣΟΚ και από άλλα κόμματα.

Άρα θα έχουμε κι εμείς την συμβολή στην ψήφιση αυτού του νόμου. Από τη στιγμή που ξέρουμε ότι ο νόμος αυτός θα είναι το αποτέλεσμα της σύμπτωσης τεσσάρων κομμάτων δεν μπορεί να είναι ένας νόμος που θα εχει και τα 10 από τα 10 που θέλουμε εμείς.

Πρέπει να δεχτούμε έναν συμβιβασμό και να κρατήσουμε αυτά τα δύο θέματα που προτείνουμε επιπλέον για μια επόμενη φάση για να τα νομοθετήσουμε αργότερα»

Ο κ. Ραγούσης αναφέρθηκε και στην πρόταση που συνυπέγραψε με τον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο για την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωσοσιαλιστική ομάδα λέγοντας πως αυτή η πρόταση έχει στόχο να απευθυνθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια μεγάλη δεξαμενή κεντροαριστερών ψηφοφόρων που αυτή τη στιγμή δεν εκφράζονται ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε από το ΠΑΣΟΚ.

Όπως τόνισε «το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν μακροχρόνια αντιπαλότητα ως κόμματα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να γίνει το κόμμα που θα εκφράζονται ισότιμα η αριστερά η κεντροαριστερά και το κέντρο».

Χθες μιλώντας το ίδιο ραδιόφωνο ο Γιώργος Τσίπρας και εκφράζοντας την προσωπική του άποψη ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ψηφίσει το νομοσχέδιο που δίνει δικαιώματα στα ομόφυλα ζευγάρια και στα παιδιά τους λέγοντας ότι αν έχει κάποια θετικά πράγματα ακόμη κι αν είναι λιγότερα από αυτά που προτείνουμε εμείς πρέπει να τα ψηφίσουμε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...