Η Google «κόβει» εκατοντάδες θέσεις εργασίας

Η Google απολύει εκατοντάδες υπαλλήλους, μηχανικούς και ανθρώπους που εργάζονται στις ομάδες ψηφιακού βοηθού, υλικού, καθώς στοχεύει στην μείωση του κόστους.

Οι εργαζόμενοι που επηρεάστηκαν περιελάμβαναν εκείνους που εργάζονταν στον Βοηθό Google (Google Assistant) που βασίζεται στη φωνή και στην ομάδα υλικού επαυξημένης πραγματικότητας.

Οι περικοπές στις θέσεις εργασίας έρχονται καθώς η βασική επιχείρηση αναζήτησης της Google αισθάνεται μεγάλο ανταγωνισμό από Microsoft και OpenAI.

Σε επικοινωνία με επενδυτές, τα στελέχη της Google δεσμεύτηκαν να ελέγξουν εξονυχιστικά τις δραστηριότητές τους για να εντοπίσουν μέρη όπου μπορούν να κάνουν περικοπές και να απελευθερώσουν πόρους για να επενδύσουν στις μεγαλύτερες προτεραιότητές τους.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναστάτωση από τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, όταν η μητρική Alphabet είπε ότι θα περικόψει περίπου 12.000 θέσεις εργασίας, περισσότερο από το 6% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της. Ωστόσο, η εταιρεία συνέχισε να κάνει μικρότερες περικοπές κατά τη διάρκεια του 2023, συμπεριλαμβανομένων απολύσεων εντός ομάδων που επικεντρώνονται στη στρατολόγηση, σε προϊόντα ειδήσεων και στην εφαρμογή χαρτογράφησης Waze.

Οι φετινές απολύσεις κοινοποιήθηκαν από στελέχη χαμηλότερου επιπέδου, όπως αντιπρόεδροι και ανθρώπους από το HR.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ