Ραγδαίες εξελίξεις: Το Ισραήλ εκκένωσε πόλη στα σύνορα με το Λίβανο – H Αίγυπτος ανοίγει το πέρασμα στη Ράφα

Θέμα ωρών φαίνεται πως είναι η χερσαία επιχείρηση στο έδαφος της Γάζας καθώς όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός ζήτησε την απομάκρυνση των κατοίκων από την Κιριάτ Σμόνα, μια πόλη στο βόρειο τμήμα της χώρας κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, όπου η κατάσταση είναι τεταμένη μετά την επίθεση της Χαμάς το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Οι ισραηλινές αρχές «ανακοίνωσαν την εφαρμογή σχεδίου για την απομάκρυνση των κατοίκων» της πόλης αυτής και τη μεταφορά τους «σε σπίτια υποδοχής που χρηματοδοτούνται από το κράτος», επεσήμανε ο στρατός.

Η Κιριάτ Σμόνα έχει περίπου 25.000 κατοίκους και βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα από τον συνοριακό φράκτη με τον Λίβανο.

Χθες, Πέμπτη, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπολύθηκε επίθεση με εκτοξευτήρα ρουκετών από το έδαφος του Λιβάνου, στην οποία απάντησε πλήττοντας «υποδομές της Χεζμπολάχ». Επίσης o ισραηλινός στρατός προχώρησε σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον της περιοχής από την οποία έγινε η επίθεση.

Από την αρχή του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου από τις συγκρούσεις στα ισραηλινολιβανέζικα σύνορα έχουν σκοτωθεί περίπου 20 άνθρωποι από την πλευρά του Λιβάνου, κυρίως μαχητές, αλλά και ένας δημοσιογράφος του Reuters και δύο άμαχοι. Από την πλευρά του Ισραήλ έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ