Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΡΤ: Η επιστροφή-βόμβα, το αουτσάιντερ και το πρόσωπο που θα διαδεχτεί τον Ζούλα

Ισχυρός άνδρας της ΕΡΤ παραμένει ο Κωνσταντίνος Ζούλας από τον Ιουλίου του 2019, ο οποίος από τότε προεδρεύει της δημόσιας τηλεόρασης. Σύμφωνα με το dailymedia.com.gr τη «χηρεύουσα» θέση (εδώ και σχεδόν ενάμισι χρόνο!) του διευθύνοντος συμβούλου που κατείχε ο Γιώργος Γαμπρίτσος, θα αναλάβει η Μαρία Χούκλη.

Η γνωστή και έμπειρη δημοσιογράφος τα τελευταία χρόνια εργάζεται στη Νέα Δημοκρατία έχοντας κρίσιμο ρόλο δίπλα στον εκάστοτε κυβερνητικό εκπρόσωπο καθώς από τον Αύγουστο του 2019 κατέχει τη θέση ειδικής συμβούλου στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ.

Σε αυτή τη βάση και για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου – τα καθήκοντα της οποίας επί 15 μήνες εκτελεί προσωρινά ο νυν πρόεδρος, Ζούλας – προκρίνεται η Χούκλη με… αουτσάιντερ τη Μαριάννα Πυργιώτη, δημοσιογράφος σε διάφορα Μέσα (ΕΡΤ, Real, Action24) και πρώην διευθύντρια στο Ινστιτούτο «Κ. Καραμανλής».

Λέγεται πώς ότι το επιτελείο του Κυριάκο Μητσοτάκη ψάχνει εναγωνίως ένα γυναικείο πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Ζούλα στην προεδρία της ΕΡΤ μέχρι τα μέσα του 2024. Οι λόγοι αυτής της μεταστροφής του Μεγάρου Μαξίμου είναι αρκετοί και ανάμεσα τους και το … Βατερλώ της ελληνικής συμμετοχής στον διαγωνισμό της Eurovision και όλα όσα συνέβησαν πριν και μετά, με φόντο φυσικά την αψυχολόγητη επιλογή Βερνίκου…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...