Ραγδαίες εξελίξεις με τον Youtuber – Τι ποσά εισέπραττε (vid)

Στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας βρίσκεται σήμερα ένας 35χρονος youtuber, κατηγορούμενος για την κακοποίηση ατόμων με ειδικές ανάγκες, τα οποία εκμεταλλευόταν μέσω ζωντανών μεταδόσεων στο διαδίκτυο για προσωπικό οικονομικό κέρδος. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο εν λόγω διαύλος επικοινωνίας χρησιμοποιήθηκε από τον κατηγορούμενο, ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει πως δεν υφίσταται θέμα εκμετάλλευσης, ισχυριζόμενος την ύπαρξη συναίνεσης και εκφράζοντας επιφυλάξεις για την πραγματική νοητική κατάσταση των θυμάτων.

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του περιλαμβάνει και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος ατόμων με τα οποία συνοικούσε, αναδεικνύοντας τον βαθμό της κακοποίησης που ασκούσε στα θύματα. Από τον Ιανουάριο του 2023, ο 35χρονος Youtuber φέρεται να διατηρούσε προφίλ σε δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, από το οποίο μετέδιδε τις απάνθρωπες πράξεις του, επιδιώκοντας το παράνομο οικονομικό όφελός μέσω της εκμετάλλευσης των αδυνάτων.

Το εν λόγω θέμα έχει προκαλέσει σοκ και ανησυχία στην κοινωνία, ενώ αναμένεται η εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας και η αντίδραση της δικαιοσύνης απέναντι σε αυτή την αποκρουστική πράξη κατάχρησης και εκμετάλλευσης των πιο ευάλωτων μελών της κοινωνίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ